Bold and bright

I always reach for the bold and bright shades. Sometimes I manage to find combinations of colours that work, most of the time I feel like I don't :|! Today's colours do match and created the most eye-catching manicure I've worn in a while (at least if you ask me).
This manicure features China Glaze Blue Iguana, a heavenly shimmery polish. It might be my imagination but I do believe I can see slight traces of pink in there making it the perfect match to my Sephora by OPI Henna-thing is possible. Both polishes are easy to work with and apply smoothly.

For this manicure I first applied Henna-thing is possible, waited until it was dry (well almost) and then taped of half of the nail. Then I applied a thick coat of Blue Iguana and while it was still wet applied two metallic studs using the help of an orange stick dipped in clear polish. After removing the tape (and some polish in places (sadly)) there was top coat and that's it.

Polishes used: China Glaze Blue Iguana and Sephora by OPI Henna-thing is possible. Don't they make a beautiful couple?


På svenska:
Jag sträcker mig alltid efter de starkaste och gladaste färgerna när det är dags att måla naglarna. Ibland lyckas jag få till kombinationer som fungerar men oftast känns det tyvärr som jag inte gör det :|. Dagens färger tycker jag ändå passar väldigt bra ihop och det blev en härlig kombination!

Lacken jag använt är China Glaze Blue Iguana, ett superfint skimrande blått lack. Inbillar mig dessutom att jag kan ana tendenser till rosa undertoner vilket ju gör det till en perfekt parter till mitt Sephora by OPI Henna-thing is possible. Båda lacken var dessutom lätta att arbeta med.

Jag började med att applicera Henna-thing is possible, väntade tills det nästan var torrt (borde ha väntat längre) och tejpade över halva nageln. Därefter på med ett flödigt lager Blue Iguana och medans det fortfarande inte torkat snabbt på med två metall-stenar med hjälp av en orangepinne doppad i lite topplack. Bort med tejpen och på med topplack och så var man klar då :)

2 comments

 1. Jättesnygg kombination och jag gillade verkligen stenarna du har sagt dit, den perfekta pricken över i :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Va snällt sagt. Och de höll faktiskt riktigt bra, tror jag fick peta bort dem dag tre när det var dags att lacka om!
   Min allra första kommentar :)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)