Glittery blue and gold nail art

I'm home from my silver course with some great pieces to wear round my neck and the shortest nails in ages! I personally don't have a problem with short nails, unlike with really long ones that I tend to think are scary I find shorties cute. Do you agree or do you think nails has to be of a certain length to be okay to flaunt like this?
I am not only back from my silver course but am also finally back to stamping. I got some new MoYou plates from S for my birthday that I could finally try out. The first design I wanted to use is from Bridal plate 06 (how did he know I wanted this particular plate ;) ) and I did a blue combination to match my glitter of the day; Femme Fatale Cosmetics Hydraxia. Over the stamping I used OPI Goldeneye to fill in some details.

I am wearing three coats of Hydraxia and as you can see in some pictures it is rather sheer in its base so it might be better to layer this over a dark blue polish. I chose to wear it on it's own, topped with 4 coats of top coat (including two coats of Glitter food). This polish is hungry! What other types of polish are on display today at LeLacks? Time for Nail Art Sunday so check it out!
Polishes used: Femme Fatale Cosmetics Hydraxia, China Glaze For Audrey, Sally Hansen White On (I mixed For Audrey with White On to get a paler background for my stamping), OPI Goldeneye and Konad special polish in blue.


På svenska:
Jag är hemma igen efter min silverkurs med några trevliga smycken att bära runt halsen och de kortaste naglarna jag haft på länge. Personligen har jag inget emot korta naglar, till skillnad från riktigt långa naglar som ibland upplever som lite läskiga gillar jag nästan alltid kortisar. Håller du med eller tycker du att naglarna måste vara en viss längd för att vara okay att visa upp så här?

Inte bara är jag hemma från silverkursen men jag är också hemma med stämplingen igen. Jag fick några nya MoYou plattor från S på min födelsedag och äntligen kunde jag testa dem. Första designen jag ville använda är från Bridal Collection 06 (hur kunde han veta att jag verkligen ville ha just denna platta ;) ) och jag valde en blå kombination för att passa dagens glitterlack; Femme Fatale Cosmetics Hydraxia. Över stämplingen har jag använt OPI Goldeneye för att fylla i lite detaljer.

Jag bär tre lager av Hydraxia och som synes på någon av bilderna så är den rätt ofärgad i basen så det hade nog varit bättre att lägga denna över ett mörkblått lack. Jag valde att bära det på egen hand, tillsammans med fyra lager överlack (inklusive två lager Glitter food). Detta lack är hungrigt på överlack! Vilka andra typer av lack visas idag hos LeLack? Dags att kolla in Nail Art Sunday.

BONUS! I beställningen som S gjorde från MoYou hade de blandat ihop plattorna så jag fick Rockstar plate 02 av misstag. Jag har nu fått rätt platta men har kvar Rockstar 02 som jag inte är särskilt intresserad av. Den har XL motiv som är för stora för mina naglar, särskilt som det är ansikten på flera av motiven. Kan den passa dig kanske? Skriv i en kommentar i så fall, jag ger bort plattan till den som är först (om det finns flera spekulanter)!

9 comments

 1. Den här manikyren är bara helt underbar! Manikyrer med accentnaglar är min favorit, men är också den svåraste egentligen att komma på. Av lathet kör jag ofta hela manikyren samma, bara för att det är enkelt, men ska försöka låta bli det, för så här blir det mycket finare. Angående nagellängd så tycker jag att det är fint oavsett längd, bara det är välvårdat. Kort väldvårdat, långt välvårdat är liksom samma sak för min del. Dock kan jag tycka att vissa nail art passar bättre för korta naglar och viss nail art passar bättre för långa naglar, av platsskäl och harmoni på nageln tex.
  Och om ingen annan är aspirant på Rockstar plate 02 så är jag gärna nyfiken där, Jag har ju cpstora (höhö, breda åtminstone) naglar ;) Vad vill du ha för den?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag gillar både accentnaglar och hela handen designs men detta är ett smidigt sätt att visa flera lack samtidigt :). Vissa grejor är ju så jobbigt att göra på hela handen också så då passar accenttänket. Bara man nu kommer på en bra kombination, vilket ibland inte är så lätt!
   Då du är första aspirant går plattan till dig, jag har ju själv inte betalat för den så det ska självklart inte du göra heller. Mailar dig för att säkerställa att adressen jag har till dig stämmer fortfarande så kommer den på posten ;)

   Delete
 2. That Femme Fatale polish is gorgeous! Love the stamping + glitter combination!

  ReplyDelete
 3. Blir alltid så lycklig och avundsjuk när jag kikar in här, du är sådan perfektionist och dina manikyrer ser alltid så minutiöst perfekta ut! Personligen orkar jag aldrig pilla med det så länge tills det blir så där alldeles perfekt.
  När det gäller nagellängd så föredrar jag lite längd på dem. Men främst så håller jag med Gelic, huvudsaken är att de är välskötta.

  Silverkurs? Vad kul det lät:) Själv har jag precis skrivit upp mig för nybörjarlektioner i ridning, börjar på måndag:) Taggad till tusen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alla dina kommentarer värmer verkligen! Det är rätt roligt egentligen hur personlighetsdrag skiner igenom, även om man inte berättar särskilt mycket om sig själv. Jag är definitivt perfektionist och har inget emot att saker tar för lång tid. Att jag bor ensam med få distrationer hjälper säkerligen också ;).
   En sak jag gillar med korta naglar är att det känns mer tillgängligt om du förstår vad jag menar, fler kollegor som "accepterar" dem och tycker det är kul. Då de flesta aldrig haft riktigt långa naglar har de liksom ingen relation till den längden och nail arten blir än mer svårtillgänglig...

   Ridning låter spännande, ser fram emot uppdateringar på bloggen!

   Delete
  2. Nu blev jag nästan än mer avundsjuk!;) Tänk att få sitta själv, vilken tid på dygnet som helst (inte bara sent på kvällen då hela jag är dyngtrött) och få pilla nailart tills det blöder ur öronen. Gillar min familj men ibland hade det varit skönt att kunna få bestämma själv. Men min tid kommer, om en sådär tio-tolv år kanske;)

   Delete
 4. Läckert! Glitter lacket ser ju helt fantastiskt ut

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)