Black and white nail art

Today I have my second inspired by fashion look for the Nail Challenge Collaborative.
My inspiration is the third outfit in this picture from the Allude spring/summer 2015 runway. I was attracted to the randomly placed squares that spreads across both the top and the skirt. The outfit is dark blue and white but since I didn't have a shade like that I substituted it for black even though I'm not the biggest fan of black and white together. It often feels too sharp a contrast for me. Apart from the two looks I've done for the 31 Day Challenge I think this is one of my first ever black and white designs!

I created this using an awful lot of striping tape placed in the patterns I wanted. Otherwise it was pretty straightforward. Tell me, do you like black and white?


Polishes used: Nordic Cap NP13 and Nordic Cap NP12.


På svenska:
Idag har jag mitt andra modeinspirerade inlägg att visa upp! Inspirationen för manikyren kommer från den tredje outfiten på denna bild från Alludes vår/sommar 2015 kollektion. Jag drogs till de lite slumpmässigt utplacerade fyrkantorna som spreds över både top och kjol. Då jag inte hade ett bra mörkblått lack bytte jag ut det mot svart, även om jag inte gillar svart och vitt tillsammans så mycket. Det blir ofta väl stark kontrast för mig. Förutom de två svart-vita designs jag gjort inom ramen för 31 Day Challenge så tror jag detta kan vara en av mina första.

Jag skapade manikyren genom att använda massor av stripingtape som placerades ut i mönster på naglarna. Förutom att det var många bitar var det annars rätt okomplicerat. Så, gillar du svart och vitt tillsammans?7 comments

 1. Oj, det såg pilligt ut att göra med striping tape! Men slutresultatet blev riktigt snyggt tycker jag :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag gillar ju när det är lite pilligt så denna passade mig perfekt ;)

   Delete
 2. Jättesnyggt, helt klart en favorit hos mig! Häftigt mönster också. Jag är ett stort fan av svartvita manikyrer, dels gillar jag kontrastskillnaden, men också att det inte finns några "färger", känns liksom både elegant och chic't på samma gång.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Inte helt förvånad att höra att du gillar svartvita manikyrer, passar helt din stil :)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)