Watercolour Floral Nails

My Instagram feed is flooded with Halloween nails. I usually don't follow the seasonal trends as vigorously so here are some October appropriate florals!

Watercolour Floral Nails
I paint this style of nail art by using watered down acrylic paints. I paint leaves and other floral elements and let the paint half-dry before removing the excessive water/paint combination with a dry brush. The result is a sheer look, with bolder edges. This time I managed to get a slight crackled effect when adding top coat, that was not intentional, but it does look quite cool!

My base is OPI Steady as she Rose.
Watercolour Floral Nails

Watercolour Floral Nails

Watercolour Floral Nails

På svenska:
Min Instagram svämmar över av Halloween-naglar. Jag håller mig inte helt till trenderna så här kommer lite små blommor, för visst passar väl det fint så här i oktober?

Jag målar den här typen av design med akrylfärg som jag tunnat ut med vatten. Först målar jag ett eller flera små blad, sen väntar jag tills färgen börjat torka, och därefter tar jag en torr pensel och suger upp överflöd av färg/vatten. Resultatet blir att konturerna på designen blir mer synliga än själva mitten, vilket jag tycker blir mycket snyggt. Den här gången blev hela designen också lite krackelerad när jag applicerade överlack, men det var ett rent misstag. Men kan väl se det som att jag är ute efter en liten vintage-stil?

Min bas är OPI Steady as she Rose.

No comments

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)