Recreating lace

I am on Instagram a lot. I follow quite a few nail polish aficionados and derive daily inspiration from what they do, it gives me ideas for what to do with my own nails. I saw someone having done a dotted lace-inspired design some weeks ago and have not been able to get it out of my head. Re-creation time!

My first attempt at this was done using Illamasqua Poke and an old Isadora, Pink Panther. I decided to place the pattern horizontally along my nail and went to work with a dotting tool. The result was not great as can be seen below. The design was also hard to capture, this is the only photo I took that is in focus.The purple/pink look stayed on for a day, which is more than enough time for it. I itched to try it with the design vertically over the nail and also better placement of the dots. The results was something I liked much better. 
Polishes used: Gina Tricot Sapphire blue and Zoya Raven.


På svenska:
Jag är på Instagram jämt, där följer jag ett antal nagellacksentusiaster och får massor av inspiration. För ett tag sedan såg jag någon som med hjälp av dotting tool lyckats skapa en spets-inspirerad design. Då jag inte lyckats glömma den sedan dess visste jag att det var dags att testa själv. 

Första försöket nyttjade 
Illamasqua Poke och ett äldre Isadora, Pink Panther. Jag la mönstret längs med nageln, tyvärr blev det inte särskilt lyckat. Prickarna placerades fel känns det som. Resultatet var dessutom helsvårt att föreviga, av bilderna jag tog blev bara en skarp.


Bar ändå denna lila/rosa-lösning en dag. Sen var det dags att testa igen, nu med Gina Tricot Sapphire blue och Zoya Raven. La nu mönstret åt andra hållet och placerade prickarna lite lägre och tätare. Kände mig mycket nöjdare efter detta. Känner också att det var lärorikt att direkt pröva samma sak igen, det är något jag sällan tar mig tid att göra annars.

No comments

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)