31DC2013 Day 12, Striped nails

Ahoy! Stripes gives that nautical vibe, don't they? I went with a far from nautical colour scheme for my stripes though, even a far from comfort zone scheme. Brown is probably my least favourite colour, but 374 from KIKO caught my eye this summer and this is the first time I'm using it. It won't be the last though, it's a really nice deep brown with a slight shimmer and it covers with only one coat. How unlike the China Glaze that I've layered it over, Cleopatra requires five coats for opacity, probably it's not meant to be used by itself.

Anyways, here are my nails!Polishes used: China Glaze Cleopatra and KIKO 374


På svenska:
Ahoy! Ränder förknippas väl alltid med ett nautiskt tema. Valde dock att kombinera det med en helt annan färgskala, en färgskala som dessutom är helt ny för mig. Brunt är inte alls en färg jag vanligen väljer men i somras så köpte jag mig 374 från KIKO, den hade något extra kände jag. Jag är väldigt nöjd med lacket då det var lätt att jobba med (täckte på ett lager) och har en härligt brun nyans. 374 är lagd över Cleopatra från China Glaze, ett glittrigt lack som krävde hela fem lager för täckning. Det är nog inte menat att bäras utan underkläder.

10 comments

 1. Åhh det var riktigt snyggt. Underbara färger, och jag gillar ränderna också. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag blev mer nöjd än jag trodde själv också :)

   Delete
 2. Läcker, gillar att du har olika avstånd mellan ränderna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack, tanken var att avståndet skulle öka och öka men jag har nog inte tillräckligt långa naglar för att det skulle bli så tydligt ;)

   Delete
 3. Åh, alldeles ljuvligt och somrigt, som ett litet bi som buzzar runt, bzzzz...

  ReplyDelete
 4. Jag associerar också till en något elegantare bi, till skillnad från de enkelt gula. Himla tjusigt i alla fall!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ett elegant bi, om jag gör om denna så får jag döpa inlägget till det ;)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)