Chanel Bel-Argus

My weekend nail art project was cut before it even started. I was working with a (deadly) peeler in the kitchen and before I knew it my pinkie nail had a cut right down the middle and like one fourth of the nail was hanging loose. And we're not talking free edge so as you can imaging it was very painful.

I've patched it up as good as I can but not sure if it is the best base for nail art. Instead I dug in my tiny vault and found a beautiful Chanel polish that I got just after Christmas on a half off sale. Score! Blue polish, Monday post, looks like I'm making my Blue Monday debut today. 

Bel-Argus is easy to work with and covers in two coats. The finish is metallic and gives away some brushstrokes but nothing that I can't forgive it for. The colour is deep blue but shifts with different lights. The name is to me somewhat suspicious, Argus sounds very harsh and clashes with the softness of Bel. I had to look it up and it turns out Argus is a french name for butterfly. Beautiful butterfly makes much more sense to me!

Swatch of Chanel Bel-Argus. The colour shift is somewhat visible in this picture, if you look closely you can see an almost pink shift towards the sides of my nails.

Polishes used: Chanel Bel-Argus and Sephora by OPI It's Real 18K Gold Top Coat

På svenska:
Mitt nail art helgprojekt drogs in innan det ens kunnat börja. Jag jobbade med en (dödlig) skalare i köket och innan jag visste ordet av så hade min lillfingernagel ett jack rakt ner i mitten och typ en fjärdedel av nageln hängde löst. Då jag knappt har någon fri kant kan du föreställa dig att det var rätt smärtsamt.

Jag har försökt lappa ihop den så gott det går men det är inte rå roligt att köra nail art på den. Istället grävde jag i mitt lilla arkiv och hittade ett vackert Chanellack som jag köpte på rean efter jul. Halva priset! Blått lack, måndagsinlägg, verkar som jag gör min Blå måndag debut idag.

Bel-Argus är enkel att jobba med och täcker på två lager. Finishen är metallisk och det syns en del penseldrag men inte så att det stör. Färgen är djupt blå och skiftar med olika ljus. Namnet tyckte jag var lite konstigt måste jag erkänna. Argus kändes väldigt hårt och fult och rimmade illa med mjuka Bel. Jag var tvungen att kolla upp det och det visade sig att Argus betyder fjäril på franska. Vacker fjäril känns som ett mycket trevligare namn på lacket!

18 comments

 1. Ajajaj!! dessa farliga köksverktyg :(
  Superläcker blå :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja men eller hur! Jag ska aldrig mer skala något! Förlitar mig på att det är nyttigt med skal ;)

   Delete
 2. Det blev ju vääääldigt vackert! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Var på väg att bli nyårsnaglarna också, men i sista stund rök de :)

   Delete
 3. Om jag minns rätt så är Argus en mytologisk jätte med tusen ögon som ser allt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sant! På svenska Argos till och med :) Finns säkert en koppling också mellan att fjärilen har ett mönster som påminner om de 1000 ögonen ;)

   Delete
 4. Replies
  1. Tack! Det är något med att man vet att det är lite extra dyrt som ger den känslan ;)

   Delete
 5. Oh fy för skalare, jag är en riktigt klantskalle i köket och skalare, rivjärn och mandoliner har jag kastat golvet många gånger. Det gör ju så ont(blir så fula naglar)
  Men snygg blå:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Usch ja, jag är likadan! Den här gången var nog den värsta dock.
   Visst är det :)

   Delete
 6. Det var en väldigt vacker blå färg, väldigt vacker.

  ReplyDelete
 7. Stackars nagel, fick verkligen bilder i huvudet. Dock inte lyckats med riktigt något så djupt själv. Manikyren här är ju däremot riktigt läcker, kunglig på något vis. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, stackars nagel verkligen! Jag lider fortfarande...
   Det är något med vackra blå lack som ger att man associerar till kungligheter, inte helt fel :)

   Delete
 8. Otroligt vacker blå färg! Jag höll detta i handen på Matas julrea, fast tror inte att det var halva priset. Jag la tillbaka det hur som helst, bestämde att det fanns annat jag hellre ville ha. Och stackars din nagel, hoppas att lagningen håller...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Visst är den fin! Det är lätt att dras med vid rean, jag behövde verkligen inte denna (och Azure) men då jag aldrig testat Chanel var jag nyfiken :)
   Nageln har hållit sig riktigt bra limmad, men då bär jag ett plåster för att skydda den från törnar. Praktiskt men fult :(

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)