Something purple

Today I want to start with a question I've been thinking about lately. One of the things I usually leave out of my posts are descriptions about how I did the nail art that I'm posting pictures of. I just assume that you are as familiar as me with nail art and can see what technique I've used (and if necessary google a tutorial for it). Is this a correct assumption? Or would you prefer me to be more descriptive about how I achieved my nail art?

I don't leave out the "how to" part out of laziness, I just don't want to bore you with things that you already know. If I do get a questions about my technique in the comments section I will answer it there but haven't considered adding fuller details to the actual post until now. Should I keep it this way? Please let me know what you think!

Today I have some stamping done with MoYou Pro plate 04 and a texture polish by Isadora. Not much more to say about, apart from urge you to check in with LeLack for more nail art today since it's Nail Art Sunday!
Polishes used: Isadora Purple Crush, OPI Number One Nemesis, Barry M Foil Effect in Purple and Rimmel Pro Matte Top Coat.


På svenska:
Idag inleder jag med en fråga jag funderat på ett tag. Jag brukar inte vara särskilt detaljerad i mina beskrivningar av hur jag gjort mina olika nail art. Jag utgår helt enkelt från att du är ungefär lika bekanta med olika tekniker som jag och kan se vad jag gjort (och vid behov googla efter en tutorial om du är sugna på att testa något liknande). Stämmer detta? Eller skulle lite mer beskrivningar kring vad jag gjort vara bra?

Jag utelämnar inte huret av någon lättja, det är mest att jag inte vill tråka ut någon med massa saker som är onödigt. Om det kommer någon fråga på hur jag gjort i en kommentar så brukar jag besvara den där men jag har inte tidigare tänkt på att kanske vara mer detaljerad i mina inlägg. Ska jag fortsätta så? Lämna gärna en kommentar med synpunkter!

Idag har jag en stämplad "look" med MoYou Pro plate 04 och ett texturlack från Isadora. Inte mycket mer att säga om det, förutom att det är dags att surfa in till LeLack för mer nail art då det är Nail Art Sunday igen!

22 comments

 1. Väldigt fina färger tillsammans och din stämpling är som vanligt perfekt!

  ReplyDelete
 2. Så fin nail art! Jag hade tyckt det vore kul om du bifogade en liten beskrivning om hur du gjorde nail arten! Du är så duktig så lite tips och trix vore kul :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Och särskilt tack för återkopplingen på min fråga, jag ska försöka bli bättre på att beskriva vad jag gjort, om det inte är helt uppenbart ;)

   Delete
 3. Vilka fina färger tillsammans och stämplingen är jättefin. Jag saknar inte tutorials i varje nailart inlägg, men nån gång ibland kunde vara trevligt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket. En balans tycker jag också är bra, och kanske beskrivningar när det är något som inte är "det vanliga".

   Delete
  2. Vad som är det vanliga kan väl förstås debatteras ^-^

   Delete
 4. Väldigt fint! Gillar kombinationen!

  ReplyDelete
 5. Mycket fint! Jag har själv funderat på samma sak som du angående beskrivning av tillvägagångssätt. Jag tror att på "enklare" saker så fattar de flesta så då skriver jag inte ut. Jag brukar (tror jag;)) skriva ut "började med en svart bas, la till det där och sen det här" om det inte är uppenbart hur det gick förstås. Spontant vill jag önska en tutorial på dina fina nail arts som har mönster och "öppen nageln" på. Tex denna: http://www.tracesofpolish.com/2013/07/sugary-stars.html ...för den är jag ju kär i! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Ja visst är det svårt, man vill ju som sagt inte skriva helt uppenbara saker, samtidigt så vill jag ju visa att det inte är så svårt att få till det mesta jag gör! Noterar önskan om tutorial på mina sockriga hjärtan, får se när jag kan återkomma med en sådan :)

   Delete
 6. Jättefint :) Jag brukar oftast googla om det är något jag är osäker på. det där är nog olika. Jag har funderat på att inte skriva hur jag gör utan bara länka till en tutorial... Fast det är nog mer för att jag är lat :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag är precis likadan, jag googlar typ allting (google känner mig säkert bättre än mina vänner vid det här laget ^-^) bara man vet vad man ska googla på!

   Delete
 7. Med andra ord gör det inte mig något att du inte skriver :P

  ReplyDelete
 8. Jag saknar inte beskrivningarna, om jag nu någon gång skulle göra det får jag helt enkelt ställa frågan "Hur gjorde du?" och hoppas på ett svar:)
  Känner du inte att du vill lägga tid på att förklara varje manikyr tycker jag inte att du ska känna dig tvingad.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för din feedback! Visst är det väl så att det mesta ser man ju att det är stämplat eller vad det nu är och då kan man vid behov hitta en tutorial, antingen med bilder, video eller text beroende på vad man gillar.
   Och jag svarar alltid på eventuella hur frågor i kommentarerna så det borde fungera framöver också, om jag inte blir väldigt nyskapande ^-^

   Delete
 9. Snyggt, färgerna gör sig verkligen ihop! Jag gillar alla typer av "how to" även om jag kan tekniken sedan innan. Alla gör ju olika, och man kan alltid få värdefulla tips av andras rutiner :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag är böjd att hålla med, gillar verkligen beskrivningarna, samtidigt känner jag alltid att "vad ska lilla jag kunna bidra till när det finns så många andra bra tutorials". Kan vara bra att komma över det kanske :)

   Delete
 10. Perfekt stämpling! Har du någon speciell stämpel? Jag lyckas inte alls sådär bra. Kanske behöver öva mer bara. Härlig färgkombo också! Jag uppskattar lite tips och trix. Ibland om du orkar kan du kanske skriva ett eget inlägg om någon speciell teknik, behövs kanske inte varje gång =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag växlar mellan en rosa Konad och en billig från ebay (en så kallad "squishy stamper") som är både mjuk och kletig. Den från ebay använder jag oftast och är riktigt nöjd med. Som med mycket annat är det verkligen så att träning ger färdighet. Det kluriga är ju att att stämpling handlar om både stämpel, lack och platta som ska fungera. Man kan ju råka ut för dåliga plattor, liksom att vissa stämplar är dåliga (ex billiga stämplar kan behöva "förberedas" innan man kan använda dem). Lack varierar ju vad som funkar, jag lyckas nästan alltid med metallic-lack som detta från BarryM (eller från Essie Mirror-kollektion eller KIKO mirror-kollektion).

   Delete
 11. Vilken fin stämpling, färgerna passar så bra tillsammans och coolt med sugar crush till

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)