Striped nautical nails

Ahoy! Nautical nails feels like a classic style of nail art and since it's stripes happening at Nail Art Sunday today I felt inclined to try it. Isn't it funny how it seems to come back in style every spring?
I wanted very thin and perfect lines so I taped all nails carefully but unfortunately it's not as good as I had wished. The blue polish wasn't as opaque as I though and it also leaked a bit under the tape. The end result is still fine with me and I'm happy with my little anchor and I like how the milky white base (Essie Ballet Slipper) and the matte top coat gives this look an almost porcelain like feel. Polishes used: Essie Ballet Slipper, China Glaze Bermuda Breakaway, OPI Goldeneye and Rimmel Matte Pro


På svenska:
Ahoy! Nautiska naglar känns klassiskt och då det är tema ränder på Nail Art Sunday kände jag för att testa det. Är det inte lite lustigt hur det är trendigt med en marin stil typ varje vår?

Jag ville ha väldigt tunna och perfekta linjer så jag tejpade flitigt men tyvärr så blev det inte riktigt så bra som jag önskat. Det blå lacket var både lite för tunnt för att täcka bra samt läckte lite under tejpen. Gillar ändå slutresultatet och är stolt över att kunnat få till ett ankare utan att darra för mycket. Gillar också hur den ljusa basen (Essie Ballet Slipper) i kombination med det matta överlacket ger detta en porslinslik känsla.

19 comments

 1. Åh detta är ju superfint :)

  ReplyDelete
 2. Så himla fint! Haha, vi hade visst tänkt lite samma tema till veckans Nail art sunday. Älskar det lilla ankaret, så fint!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja det hade vi verkligen, matchande manikyrer! Gillar ditt smarta nyttjande av tejpen jättemycket!

   Delete
 3. Åh, visst är det irriterande när det inte blir så perfekt som man tänker sig att det ska bli? Jag måste ändå säga att detta såg perfekt ut i mina ögon och ankaret var verkligen pricken över i:et! Snyggt! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eller hur! Men oftast är det ju bara man själv som ser det ;) Gillar också ankaret mest :)

   Delete
 4. Väldigt sött! Klassiska och snygga färger! :)

  ReplyDelete
 5. Snyggt och väldigt fräscht tycker jag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det var precis den känslan jag ville uppnå :)

   Delete
 6. Tycker linjerna är väldigt snygga! Och ankaret piffade verkligen till det lite extra :)

  ReplyDelete
 7. Otroligt snyggt! Jag önskar jag hade tålamod med att tejpa :) Fint ankare som kompletterar manikyren perfekt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag har tålamodet men blir samtidigt riktigt sur när det inte blir så bra som jag tycker det borde bli när man lägger ner massa tid :)

   Delete
 8. Hur snyggt som helst verkligen! Och när jag läste att du frihandat ankaret blev jag ännu mer imponerad.

  ReplyDelete
 9. Så fint! En riktigt härlig manikyr :)

  ReplyDelete
 10. Supersnyggt! Tycker du fick till ränderna jättebra, fina och inte märkte jag något utanför. Jag blir också sugen på att fixa efter sailor-temat nu. Känns lite vårigt/somrigt :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Det är mest bara jag som är sjukt petig och vägrar acceptera när det inte blir precis som jag tänkt mig :)

   Delete
 11. Kanon fint ju :) Tänker på havet nu :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)