Almost neon with circle glitter placement

I'm spending my July away from home so I currently have limited access to my nail polish stash. That's my excuse for perhaps providing something that's a little less than neon for today's Nail Art Sunday. By the way didn't we do neon nails fairly recently?
My contribution today is bright and cheerful but perhaps my coral shade isn't actually a neon. Hope there are no objections ^-^. Both neon and jelly are to me finishes that are used somewhat loosely, like how bright does a shade have to be in order to be neon? And how sheer is a true jelly?

My mani was done with some new Julie G polishes that I got from a friend who recently went to New York. She picked beautiful pastels, and also the most gorgeous bright orange/coral tone that I wanted to use right away. I did a quick glitter placement as my accent but sadly my glitter bled some. It wasn't as noticeable in person.Polishes used: Julie G 9 to 5 and Julie G Cotton Candy


På svenska:
Jag spenderar juli på annan ort och har därför inte tillgång till mitt vanliga utbud nagellack. Det är min ursäkt för att dagens Nail Art Sunday bidrag kanske inte helt är en neon-manikyr. Försten hade vi inte neon som tema nyligen?

Mitt bidrag idag är i alla fall färgstarkt och ljust men det är möjligen så att mitt korall/orangealack inte är en riktig neon. Hoppas det inte blir några protester ^-^. Både neon och jelly är för mig lack som beskrivs lite olika på olika ställen. Hur lysande måste ett neonlack vara för att vara kvalificera? Och hur genomskinlig ska en jelly vara?

Min manikyr är i alla fall gjord med ett par nya Julie G lack som jag fått från en kompis som nyligen var i New York. Hon valde fantastiska pastellack och även en härligt färgstark orange/korall som jag absolut ville använda direkt. Jag gjorde en snabb glitter placering på accentnaglarna men som synes blödde glittret en del. Det var inte lika synligt "på riktigt".

8 comments

 1. Jättefint med de stora glittren! Det måste jag prova någon gång.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Cirkelglitter är så härliga och detta gick faktiskt riktigt fort :)

   Delete
 2. Riktigt snyggt! Jag har inte tålamod för att placera glitter, men jag önskar jag hade det :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Denna glittertyp är mycket snälljobbad, det tar faktiskt inte mycket tid och det är dessutom noll städning efteråt ;)

   Delete
 3. Åh, verkligen glamouröst och fint!

  ReplyDelete
 4. Hrrmmm, jo så sent som i april hade vi samma tema vilket jag fullständigt hade glömt bort. Sorry.....
  SÅ nej, jag kommer inte att klaga det minsta på att det inte är "äkta" neoner;) Väldigt fin manikyr och jag beundrar ditt tålamod att placera ut glitter.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, det gör absolut inget men själv kom jag så väl ihåg hur jag slet med den manikyren så det satt väl kvar hos mig ;)
   Tack! Det är faktiskt inte så farligt med glitterplacering, särskilt inte så här stora och runda glitter. Värre med 6-kantiga som är 1mm diameter. Då krävs det tålamod!

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)