Lead light flowers

For Nail Art Sunday this week I have my first ever attempt at leadlight stamping.
Leadlight was first introduced by Messy Mansion, as far as I know, and basically means you stamp with a dark colour over a light base and then use sheer nail polish to add colour to the design. The idea is that sheer polish won't show up over the dark stamping so you don't have to be too exact with the paint. Check out this YouTube video for a better explanation.

I would say that this is simpler than creating stamping decals but it is still fairly time consuming (I did it on all ten nails).Polish used: OPI Steady as She Rose, Essence stampy polish in black, Zoya Gilda and frankened/home made sheer polish.


På svenska:
För Nail Art Sunday den här veckan har jag min första försök till leadlight-stämpling.

Leadlight tror jag från början kom från Messy Mansion och innebär i princip att man har en ljus bas och stämplar med ett mörkt lack. Sedan fyller man i mönstret med väldigt svagt färgade lack. Tanken är att då lacken du fyller i med är såpass tunna så kan man måla över den mörka stämplingen utan det syns. Kolla in den här YouTube video för en bättre förklaring.

Jag tycker nog att denna teknik är enklare än att skapa stämplingsdekaler men det är fortfarande ganska tidskrävande (jag hade samma mönster på alla tio naglar).

16 comments

 1. Fantastiskt snyggt! Ser otroligt avancerat ut...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Som det mesta jag visar mer tidsödande än avancerat ;)

   Delete
 2. Men du är ju såååå duktig, otroligt vackert!! :-)

  ReplyDelete
 3. Effekten är helt klart underbar! Det är en teknik som jag måste testa snarast!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Det tycker jag verkligen du ska göra. tar stämplingen till en ny nivå på något sätt.

   Delete
 4. Du är ju heeelt grymt på allt sånt här :) Jag ska också testa framöver när jag vågar mig på.

  ReplyDelete
 5. Snyggt! Kan tänka mig att det var tidskrävande, lyckas för det mesta inte ens få med hela stämpelmotivet från platan så helt grymt att du fått till alla tio o sen fyllt i. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det är mycket en vana/träning som gör det. Och att man har bra grejor att jobba med :)

   Delete
 6. Så vackert! Tänker på mandalamönster :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag älskar sådana mönster! Man kan ju helt gå vilse i dem :D

   Delete
 7. Alltså jag fattar inte var du får all inspiration ifrån!:) Men jag är glad att du söker nätet runt på alla nya tekniker och sen visar dem för oss, det betyder att jag slipper göra det jobbet;)

  Detta är så vansinnigt snyggt gjort av dig att jag inte ens tänker försöka ge mig på något liknande.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :D jag fångar det mesta (som har med stämpling att göra) i gruppen Adventures in Stamping på facebook tror jag. Det är riktigt kreativa människor som är med där.

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)