NCC presents: Inspired by a book: The Book Thief

For my forth and final book design for the Nail Challenge Collaborative I'm pleased to show you a design inspired by a book I actually liked!
I read The Book Thief by Markus Zusak in spring and really liked it. I think it is targeted at teens/young adults but the book definitely suits those a little older too ^-^. The story is very gripping and I felt like it was quite new in its narrative. It is set in Germany during the World War II and is written in English but has thrown in German phrases here and there. I will admit to having shed a tear here and there while reading!

This is the cover I was inspired by. As far as I can tell, this is not an actual cover but a fan art of sorts.Polishes used: Sally Hansen White On, Sally Hansen Wet Cement, China Glaze Re-fresh Mint, Nordic Cap NP12, OPI Red My Fortune Cookie and Rimmel Pro Matte Finish


På svenska:
För mitt fjärde och sista bidrag till Nail Challenge Collaboratives bokvecka är jag glad att kunna bjuda på en design baserat på en bok jag faktiskt gillade!

Jag läste Boktjuven av Markus Zusak i våras och gillade den mycket. Jag tror att den riktar sig till en tonårspublik men den passar definitivt för oss lite äldre än så också ^-^. Historien känns gripande och även ny i sin berättarstil. Boktjuven utspelar sig i Tyskland under andra världskriget och är skriven på engelska men har inkastade tyska fraser/ord vilket jag gillade. Jag erkänner villigt att jag nog grät en tår här och där när jag läste denna!

Så här ser omslaget ut som jag inspirerade av. Så vitt jag förstår är detta inget "riktigt" bokomslag men något som är skapat av ett fans.

8 comments

 1. Jättevacker manikyr! Har inte läst boken (eller ens hört talas om den), men riktigt fint oavsett :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det finns ju så sjukt mycket böcker att man omöjligt kan ha hört talas om ens en bråkdel :)

   Delete
 2. Wow, du är ju bara sååå grym!! Otroligt snyggt, gillar färgerna du valt, passar såå bra ihop.

  ReplyDelete
 3. Hjälp vad snyggt Och den boken alltså, underbar! Grät floder när jag läste den...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack!! Visst är det en fin bok! Filmen kändes inte alls lika specielll (precis som vanligt då...)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)