Crazy funky french nails

So last but certainly not least this month, my craziest set of funky french nails ^-^.
I drew my initial inspiration from a chic manicure done by Flickanail but where her colours were spot on mine might leave a little something to be desired. I already knew that OPI Samoan Sand is a little too yellow for me but I still had to use it (five coats!). Then I paired it with a minty delight that ended up a little lacking in opacity. The result was quite intriguing but far from pretty.

I added the black line to try and salvage the situation and it did improve it somewhat but still leaves me un-impressed. My lesson? Sometimes simply "copying" the original is better than trying to put your own touch on it!
In this picture you can see my dedication to this look. My nails had grown particularly long so I decided to file them round to really play with the shapes.Polishes used: OPI Samoan Sand and Essie Turquoise and Caicos (+ black liner not pictured)

På svenska:
Sist men verkligen inte minst är mina galnaste "funky french". Jag inspirerades initialt av en chic manikyr av Flickanail men där hennes färger blev perfekta ihop så lämnar mina lite i övrigt att önska. Jag visste ju egentligen redan att OPIs Samoan Sand är för gul för mig men jag ville liksom ändå använda den (fem lager!). Sen valde jag en mintig skönhet att kombinera den men, men det lacket var mindre opakt än önskvärt. Resultatet var spännande kan man kanske säga, men snyggt är fel ord.

Det var därför jag adderade de svarta linjerna, för att försöka rädda manikyren. Det blev faktiskt lite bättre tycker jag men som helhet är det ju inte särskilt snyggt va? Min läxa? Ibland är det bäst att helt enkelt "kopiera" manikyren rakt av istället för att försöka sätta din egen prägel på det...

Om man tittar noga ser man också att jag experimenterat lite med min nagelform. Då de var rätt långa så filade jag dem runda för att spela extra på formerna i manikyren.


4 comments

 1. Riktig cool och lite udda manikyr! Den ger mig lite retrovibbar, både i färger och former. :)

  ReplyDelete
 2. Jag gillar din färgvariant också! Coolt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Jag tycker den beiga basen inte blev helt perfekt men det är nog också en vanesak..

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)