Flower nail art

Anyone mastered the one stroke flower technique? I know I haven't! The proof of it is in this post.
I wanted to do some easy flower nail art and for some reason thought that I perhaps might have magically learnt the one stroke technique without even practising. Of course that hadn't happened so instead I ended up with some random white to magenta transition that took more like 50 strokes! I quite like the final look it but it's not a one stroke for sure.

My purple base is L.A. Girl Purple Effect and the rest is done with acrylic paint.


På svenska:
Är det någon som lyckats bemästra "one stroke" tekniken? Jag har det då inte som syns i dagens inlägg!

Jag tänkte att jag skulle göra några enklare blommor och fick för mig att jag nog lärt mig one stroke tekniken så där lite i sömnen utan att någonsin övat på den. Riktigt så talangfull var jag inte så istället fick jag improvisera lite och försöka blenda den vita och magentafärgade akrylfärgen med massor med drag. Gissar på 50 hellre än 1 men trots allt tycker jag resultatet är rätt fint.

Min bas är L.A. Girl Purple Effect och så är resten målat med akrylfärg.

10 comments

 1. Umm... but this is a perfect manicure, what are you talking about?! Lol... it looks really pretty to compare with my so call one stroke flower technique. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much! I don't dislike this look at all, I was just saying it's not a one stroke ;)

   Delete
 2. Jag har gjort för få one-strokes för att kunna säga att jag kan det. Jag tycker dina blommor blev jättefina även om det blev mer än "one-stroke" :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja, det är många tekniker man testat en gång och tänkt att den här borde man öva på mer men så går man vidare och testar något annat nytt istället :)

   Delete
 3. Super snyggt, matcha perfekt

  ReplyDelete
 4. Oj,måste nog googla one stroke, vet inte ens säkert vad det är. Vi kan nog således säga med säkerhet att jag inte behärskar det. Och ditt slutresultat, det blev ju helt fantastiskt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Min uppfattning är att det är en ganska traditionell teknik, en sån som man ser i en hel del nagelsalongsmanikyrer. Inte lika "edgy" som mycket av det man ser hos nail art-bloggarna.
   Och tack!

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)