Great Nail Art Ideas - Pink and Aqua

My sister is getting married in a month and I have no clue what to get for her! Since I will be out of town for a the better part of that month I'm slowly losing my mind over this fact. Gah!
This is all the text I can muster for now: the Great Nail Art ideas challenge have pink and aqua as the theme of the week. My personal pattern is reciprocal gradient. One of the newer/trendier styles on our list I believe, at least it's the first time I gave the technique a go. I perhaps didn't pick the coolest pattern but am super happy with the results all the same!

If you're not familar with the reciprocal gradient it means you do a gradient, top coat, tape of a pattern and then do a gradient in the reverse direction. I started by sponging a pastel aqua (or perhaps turquoise..) and pink gradient. Then I topcoatet and let dry before applying tape to my nails (cut into narrow triangles) and painted on the holo glitter shades in a slightly overlapping way on top.
Polishes used: Essie Turquoise and Caicos, OPI Panda-Monium Pink, Glam Polish Pow! and Glam Polish Zonk!


På svenska: 
Min syster gifter sig om en månad och jag har inte köpt någon present än! Jag kommer dessutom vara bortrest större delen av den kommande månaden så jag håller på att bli galen över det faktum att jag inte hittat på något bra än. Gahh!

Det här är all text jag klarar av att prestera just nu: veckans tema i Great Nail Art Ideas utmaningen är rosa och aqua och så har jag mönster/stil-tillägget reciprocal gradient (reciprok toning?). En av den nyare tekniker som vi har med i blandningen och också den första gången jag testar tekniken! Jag valde inte ett särskilt avancerat mönster men är ändå väldigt nöjd med resultatet.

Om du inte är bekant med reciprocal gradienter så går det ut på att man först gör en gradient, sen överlackar och tejpar av delar av den och sen gör en gradient åt motsatt håll ovanpå. Inte någonting man gör över en snabb frukost på väg till jobbet direkt men helt klart effektfullt! Jag började med en pastellig gradient i rosa och aqua (eller i ärlighetens namn snarare turkost) som jag överlackade och sen tejpade av med eltejp som jag klippt till smala trianglar. Sen målade jag med mina hologlittrande lack över det. Fördelen med den finish som dessa glittrande lack har är att man inte behöver svampa på lacket utan kan måla det med penseln och bara överlappa det lite så har man en hyffsad gradient!7 comments

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)