Red Jungle Nails

How about a look I did sometime in September but then couldn't fit into the 31 Day Challenge?
This manicure is centred around some water decals from MILV that have a rather busy Jungle theme. For me, I always find that the biggest challenge when working with water decals is deciding what polish you combine it with. Here I picked Cherry Luxe by ILNP and I'm not convinced it was a match made in heaven. A simple creme shade would probably have fitted better.På svenska:
Vad sägs om en manikyr jag gjorde i september men som jag sen inte riktigt fick in i 31 Day Challenge? Manikyren bygger på roliga vattendekaler från MILV som har ett rätt rörigt djungeltema. För mig är alltid utmaningen med dekaler att hitta rätt lack att kombinera dem med. Här valde jag Cherry Luxe från ILNP och jag är inte helt säker på att det var det bästa valet. Ett enkelt krämlack hade nog passat till bättre.

4 comments

 1. Åh vad snyggt och vad kul att få se Milv på dig! Hur känns de att använda tycker du?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, tack! Jag gillar dem men får inte helt optimal hållbarhet. Iom den vita basen tycker jag det syns direkt när man börjar få lite slitage på motivet och det har jag hittills alltid fått efter 1-2 dagar. Kanske borde jag alltid köra 2 lager överlack?

   Delete
  2. Jag har haft problem med det ett par gånger men de flesta gånger har de hållit riktigt bra. Tror absolut att två lager överlack kan hjälpa men för mig har det allra viktigaste varit att verkligen få dekalen slät, då har de inte slitits så farligt. Jag har haft dekaler upp til 4 dar utan att de sett slitna ut och det tycker jag är rätt bra.

   Delete
  3. Det låter som jag har vissa saker i appliceringen att jobba på! Måste det alltid vara så att övning ger färdighet ;)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)