Snowflake nails

First truly wintery manicure of the season! Since there is a thin layer of snow (or ice) covering the ground where I live, it feels highly appropriate.
I went for snowflakes since snow is/was the theme for the first day of the Winter Nail Art Challenge that I decided to join, it is hosted by Helena at Lacky Corner as always. In addition, I thought I would have another go at the Nail Challenge Collaborative that I was active in before, they have the theme holiday season.

I love painting snowflakes on my nails, it's a little more time consuming than stamping them for me but I appreciate the unique hand painted way they end up looking. Here I used a silver Stripe Rite polish and then filled in the middle with some blue to make them stand out a little bit more.Polishes used: Zoya Blu, Essence Wild White Ways, Dollish Polish Iocane Powder, Stripe Rite in silver and Stripe Rite in blue


På svenska:
Säsongens första riktiga julmanikyr idag och då Stockholm (iaf min förort) är täckt med ett tunt lager snö (eller packad is!) så känns det alldeles rätt att bära snöflingenaglar idag. Snö är också första temat i Winter Nail Art Challenge som jag tänkte hänga på, anordnat som vanligt av Helena på Lacky Corner. Jag tänkte att jag dessutom skulle göra ett nytt försök med Nail Challenge Collaborative som jag tidigare var aktiv i. Där är temat julsäsong/holiday season.

Jag gillar verkligen att måla snöflingor på naglarna, det är lite mer tidsödande är att stämpla dem för mig men jag tycker de blir så söta när de är lite mer fria. Här använde jag ett silverfärgat Stripe Rite-lack och fyllde sen i mitten med lite blått för att få dem att synas lite bättre.


12 comments

 1. Åh wow, superläcker vintrig manikyr!

  ReplyDelete
 2. Så himla fina! Jag önskar att jag var bra på att göra snöflingor på frihand, men det är bara att inse att jag inte är det. Mina såg liksom inte alls ut som snöflingor, mer som snöstorm...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket Helena! Iom att det mest är raka linjer är det för mig ok att få till då man kan justera/flytta handens position mellan strecken. Värre med de böjda linjerna för mig ;)

   Delete
 3. Det här är verkligen en jättevacker manikyr! Så isig! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Precis den känslan jag var ute efter :)

   Delete
 4. I love the delicacy of your gradient!

  ReplyDelete
 5. These are amazing ! The two colors make them so unique !

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)