Mermaid Nails

I've decided to take a little summer vacation from the blog. The coming month I will update rarely but I plan on being back to my regular twice per week schedule in mid August at the latest.
What better manicure to share than a mermaid inspired look before going on summer holiday? This is a style I return to, it's always fun and can be done in so many varieties! Here I used two Glam Polishes to create a gradient before stamping over it with MoYou Sailor 04.

I recently bought stamping polishes from MoYou, intending to replace my older Mundo de Unas, and this is the first time I tried the white one. As you can see it was opaque over white without any issues. I was surprised though that it felt almost as "stringy" as MdU. With that I mean that if I stamp thinner lines the paint sometimes doesn't want to stick to the nail but instead clings to the stamper and lifts after I lift the stamper. This distorts the edges of certain prints for me as I have to try to push strings of the pattern back onto the nail. Anyways, my overall impression of the MoYou stamping polish is good!Polishes used: Glam Polish Crash!, Zonk!, Wham! and MoYou London White Knight


På svenska:
Jag har beslutat mig för att ta lite sommarlov från bloggen under ett par veckor. Jag kommer vara på resande fot en del under min semester och känner att det bara blir ett stressande moment om jag måste prestera nail art de få dagar jag är hemma. Kanske blir det något inlägg här och där, annars är jag tillbaka med vanlig turtäthet i augusti, precis som SL-trafiken...

Vad passar bättre så här i sommartid en en liten sjöjungfruinspirerad manikyr? Jag har gjort många i samma stil, jag gillar att den går att göra på olika sätt och alltid känns somrig och fin. Här har jag använt två Glam Polishlack i en gradient och sen stämplat med ett mönster från MoYou Sailor 04.

Jag köpte nyligen ett gäng stämplingslack från MoYou för att ersätta mina äldre Mundo de Unas. Det här är första gången jag använder ett av dem, det vita. Som synes är det opakt och fint över relativt mörk/klar bas. Det som förvånade mig en del dock är att det beter sig lite "strängigt" precis som MdU. Med det menar jag att jag när jag stämplat och sen lyfter stämpeln från nageln vill lacket i sidorna på motivet följa med upp igen istället för att fästa på nageln. Det blir som små trådar/stränger om motivet har tunnare linjer. Dessa får jag då försöka trycka ner på nageln igen och hoppas de hamnar på rätt ställe. Lite knepigt. Det till trots är jag nöjd med mitt första MoYou lack!

10 comments

 1. Olha só que unhas mais lindas!!
  Gostaria de fazer, ficaram lindas!!!

  Bjim...
  >>blog Usei Hoje<<
  Instagram | Twitter | Fan Page


  ReplyDelete
 2. Åh gud så snyggt! Sjöjungfrunaglar skrivs genast upp på min nails to do list:) klart att du ska ha sommarsemester även från bloggandet! Jag brukar tänka att jag ska ta det men sen tycker jag att det är rätt nice att blogga när jag äntligen har mer tid. Fick för mig igår att jag ska göra en serie om sommar/semesterprodukter, alltså typ solskydd, BUS med mera:) och så tycker jag det är kul att visa mina naglar och det smink jag bär:) Kan nog bli något mindre frekvent uppdaterat även hos oss:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Emma! Sommartema låter roligt, hoppas få se mer av det! Jag insåg att jag i princip inte skulle vara hemma alls under mina fyra veckors semester och då har jag svårt att ta bilder (har inte med mig rätt objektiv) och redigera (har inte Photoshop på bärbara) så att uppdatera bloggen vore bara ett stressmoment. Ser fram emot att ta upp den i augusti igen :)

   Delete
 3. Hallå Zara. Jag besvarade just en kommentar som du skrev till mig i början på juni om holografisk pulver. Ledsen för sent svar, jag länkar till det är om du vill läsa det. http://www.sminkan.com/2017/05/skittlette-med-enhorningar-och-holo/#comment-201233

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Emma, va gulligt att länka till svaret.

   Delete
  2. Lätt att missa en kommentar här och där eller till och med tro att man svarat!

   Delete
 4. Wow, de här naglarna är så perfekta för sommar och semester! Verkligen supersnyggt :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)