Green Chevron Nails

It's been a long time since I wore green nails but here is a look I was inspired to do last week.
The nail art is inspired by Melyne Nail Art, I have not even changed up the colour scheme as this felt like an excellent reason to wear Darling Diva The Shapeshifter again. Melyne posted a tutorial a few days after the original photo but by then I had already spent too much time recreating it by doing everything in the wrong order. Hence do yourself a favour and check out that video if you want to avoid that!

Since I'm wearing green I will naturally join Green Wednesday today. Check out Vacker & Underbar for more green manis!Polishes used: Essie Navigate Her, KIKO 275 and Darling Diva The Shapeshifter


På svenska:
Det var länge sedan jag bar gröna naglar (varit mycket rosa som sagt) men här kommer en grön manikyr jag nyligen blev inspirerad att göra. Inspirationen kommer från Melyne Nail Art, och jag har inte ens bytt till egna färger utan kopierat så nära jag kunnat. Anledningen till detta är också att jag därmed kunde använda fina The Shapeshifter från Darling Diva som är ett hololack jag verkligen gillar.

Jag gjorde dock misstaget med den här manikyren att börja med helt fel bas (det ljusgröna) och därmed la jag massa tid på att vänta på att det skulle torka i omgångar för att få till mönstret rätt. Några dagar efter jag gjort detta la Melyne upp en video på hur hon gjort och då hade hon börjat med holo-lacket vilket gjorde hela processen mycket enklare. Kolla videon med andra ord!

Då jag bär grönt på en onsdag så är jag självklart med i Grön onsdag, det var ett tag sen sist nu! Kolla in Vacker & Underbar för mer grön inspiration!

7 comments

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)