Delicate nail art over Essence Sweet as Candy

About a month ago I was surprised to realise that I didn't have a light pink polish. I thought I had a fairly "complete" set of colours and of course felt the need to make amends as soon as possible. Turns out light pink is a difficult colour to get just right, many seem to be too cold for some reason. Another category would be the too sheer pinks. I have one of those to show today ^-^.
I picked up Essence Sweet as Candy on a trip to Germany and wasn't aware that it was a jelly. I needed four coats and still have some visible nail line. I like the colour but want the effect with fewer coats. I have some more light pink candidates to try, hopefully one of them will be the one for me.

The nail art is done with a pen, just sort of doodled on. This technique is very simple to work with if you have a dry top coated nail to work on. If you don't like the result, just wipe it off and try again. Any other easy nail art on display today? Find out at LeLack because it's Nail Art Sunday!Polishes used: Essence Sweet as Candy and a gel pen from Muji.


På svenska:
För drygt en månad sedan insåg jag förvånat att jag inte hade något ljust rosa lack. Jag trodde mig ha en ganska "fullständigt" uppsättning färger och kände därför att jag absolut behövda få tag i denna färg så fort som möjligt. Det visade sig att ljust rosa är en svår färg att få precis rätt, många tycks vara alldeles för kalla och en annan kategori är alldeles för skira. Jag har en skir rosa att visa upp idag.

Jag köpte Essence Sweet as Candy i Tyskland och var inte medveten om att det var en jelly. Jag applicerade hela fyra lager och har fortfarande viss synlig nagel. Jag gillar färgen men hade velat ha effekten med färre lager. Lyckligtvis har jag köpt ett par till ljusrosa kandidater så hoppet lever om att hitta den rätta.

Nailarten är gjord med en penna, typ bara kluddad på nageln. Denna teknik är mycket enkel att jobba med om du har en helt torr och överlackad nagel som bas. Om du inte gillar resultatet är det bara att dra av mönstret med bomull eller ett finger och börja om. Är det fler som visar enkel nail art idag? Dags att kolla in LeLack för det är ju Nail Art Sunday idag.

10 comments

 1. Otroligt snyggt kluddat måste jag säga ;) Älskar såna här stilrena och enkla manikyrer.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, tack så mycket! Jag gillar denna stil ibland, sen så svänger jag och gör något mindre "lättsmält".

   Delete
 2. Ja, precis, bra kluddat! Fräsch manikyr!

  ReplyDelete
 3. Så snyggt och elegant! Väldigt fin blomma!

  ReplyDelete
 4. Ja inte skulle jag fixat det kluddret iaf, jättefint!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag fick göra om ett par gånger men sen blev jag faktiskt ganska nöjd :)

   Delete
 5. Såååå vackert och stilrent. Gillar det mycket. :-)

  ReplyDelete
 6. Tänker mig att denna hade varit suverän till vilket bröllop som helst. Stilrent, romantiskt utan att på något sätt ta över. Tjusigt!

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)