31 Day Challenge 2014: Day 22, Inspired by a song

Do you like the Disney movie songs? So many catchy tunes!
This "Under the sea" manicure is inspired by the song with the same name by Sebastian the crab in The little Mermaid. This movie is from 1989 and I'm personally more used to hearing this song in Swedish. Maybe I even think the Swedish version is better ^-^. What do you think?

The manicure then. This is a dry brush base stamped with MoYou London Sailor 04. The mermaid is a water decal that I found in Helmer. The backing of the sheet of decals hints at this being a gift with a magazine I read circa 1995! Lol, it's so typical of me to keep things like this and not misplacing it for decades.Polishes used: Essence That's what I mint!, Layla CE80, Estessimo Tins The Tribal Turquoise, Pahlish Lonesome Ocean, Konad special polish in blue and Rimmel Matte Finish.

This is what my song inspired nails (Jens Lekman's Maple Leaves) looked like last year.


På svenska:
Gillar du Disneys filmmusik? Så många medryckande låtar!

Denna havsinspirerade manikyr är gjord utifrån Havet är djupt, sången Sebastian, krabban, sjunger i Den lilla sjöjungfrun. Filmen är från 1989 och jag är förstås van att höra den svenska versionen av sången som jag kanske till och med är bättre ^-^. 

Manikyren så. Den är en bas av lite olika blåa lack applicerade med nästan torr pensel och så har jag stämplat med MoYou London Sailor 04. Sjöjungfrun är en vattendekal som jag hittade i Helmer. Baksidan på arket med dekaler indikerar att denna nog kommit som present med tidningen Frida som jag lästa cirka 1995. Lol! Typiskt mig att spara sånt så här sjukt länge och sen dessutom inte tappa bort det. Någon som vet om Frida finns kvar i tidningshyllan?

Så här såg mina naglar inspirerat av Jens Lekmans Maple Leaves ut förra året.

8 comments

 1. Ja jag älskar Under the Sea, sååå härlig låt. Superfin manikyr du gjort på temat. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eller hur, lyssnade på den på repeat när jag gjorde denna manikyr ;)

   Delete
 2. Jättefina naglar. Och lite småkul att dekalen fått ligga och vänta så länge :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Visst är det kul att någon gång få användning för det där som legat till sig ett tag ;)

   Delete
 3. Vilken härlig manikyr! Haha, ibland gör man fynd i lådorna, jag hittade massvis med såna där "tjocka" klistermärken som jag fått efter tandläkarbesök för ~15-20 år sedan när jag rensade i mitt gamla flickrum nyligen. Fast hade nog haft mer användning för vattendekaler... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Haha, klistermärken kanske inte var lika användbart i vuxenlivet men det är åtminstone en lite rolig påminnelse om barndomen :) Jag kommer inte alls ihåg att jag använt dessa tidigare men uppenbarligen är inte vattendekaler något helt nytt!

   Delete
 4. Jahaja, nu sitter jag på jobbet och gnolar på Havet är djupt! Gillar filmen, gillar låten, gillar manikyren :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)