31 Day Challenge 2014: Day 11, Polka Dots

Polka dots! I could've done so much with this day but somehow I just fell in love with the pale pinkness of Essie Romper Room and decided on a very simple design.
A few months ago I mentioned that I realised I needed a pale pink polish and after vigorous googling (I always google like crazy whenever I'm on the hunt for something!) and posting a question on Facebook I decided on ordering Essie Romper Room. It was exactly the polish I had in mind! It is just pale pink, not too cold, not too warm. Ahh. Polish peace.

I am wearing three coats of Romper Room. Careful application and you'd get away with two. I was gonna do some dream catchers similar to these but I ended up liking the halfmoons somewhere midway and just decided it was done. I think I should opt for simple more often, sometimes I feel like I'm bending over backwards with my nail art and there's not really a reason to do that.Polishes used: Essie Romper Room and KIKO 374

This is what my polka dots looked like last year.


På svenska:
Prickar! Jag hade kunnat göra så mycket med denna dag men så blev jag kär i Romper Room i all sin enkelhet och så blev det mycket enkelt tillslut.

För ett par månader sedan skrev jag att jag hittat en lucka i min samling och gick på febril jakt efter den perfekta ljusrosa nyansen. Jag googlade som en galning (bästa sättet att googla när man letar efter något!) och postade också en fråga i Lacka Visa på Facebook vilket ledde till att jag beställde Essie Romper Room. Det var precis det lack jag letade efter! Bara ljust rosa, inte för kallt, inte för varmt. Ahh. 

Jag bär tre lager av Romper Room på bilderna. Med lite mer kontrollerad applicering kommer du undan med två. Jag hade sedan tänkt göra drömfångare såsom dessa men så gillade jag halvmånarna när jag var halvvägs och beslutade mig för att vara nöjd så. Jag tror jag borde göra så ofta, jag känner ibland att jag anstränger mig för mycket i mina nail arts utan att egentligen ha anledning till det.

Så här såg min prickiga dag ut förra året.

8 comments

 1. Replies
  1. Förvånansvärt ofta gillar jag när det blir ubergulligt :)

   Delete
 2. Simelt och sött, ett br val i mitt tycke, ibland behövs det "enklare" dagar. :) Måste också ta o kolla på Romper Room, letat efter "det perfekta rosa" i över ett år utan fullträff nu.

  ReplyDelete
 3. Vilken söt manikyr! Riktigt fint :)

  ReplyDelete
 4. Simple and very beautiful! Female and cute :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you. There's something rather satisfying about simplicity from time to time :)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)