31 Day Challenge 2014: Day 5, Blue Nails

One of the reasons I don't want to do the 31 Day Challenge at full pace is that I want to enjoy my manicures. As you probably understood by now, I spend a wee bit of time on most of them (rarely less than 1 hour and more often than I'd care to admit more than 2) and having to remove them after less than 24 hours feels like such a shame!
Today's manicure is definitely one I'll happily wear for more than one day. The accent nails are done using the stamping decal technique which is somewhat time consuming and the result was really to my satisfaction! The last time I did decals I complained about not getting them to fit perfectly on nails, this time I used a hairdryer and that made it easier. It wasn't as simple as in some videos tutorial but still manageable. I will continue to keep this technique in my arsenal ^-^.

How beautiful is OPI DS Magic btw? The purple/pink shimmer is less visible on the nail than in the bottle but it is still dreamy. A polish which glows on the nails. I must wear it again soon. 

Realised that I'm posting a blue look on a Monday, hence I must participate in Blue Monday. My second one ever I believe.Polishes used: OPI DS Magic, OPI Panda-Monium Pink, OPI DS Radiance and Essence Stampy Polish in black

This is what my blue day looked like last year.


På svenska:
En av anledningarna till att jag inte kör 31-dagars utmaningen i full hastighet är att jag vill njuta av mina manikyrer. Som du säkert anat redan så lägger jag ner en hel del tid på de flesta av dem (sällan mindre än 1 timme och oftare än jag vill erkänna mer än 2) så att behöva ta bort en manikyr jag gillar efter mindre än 24 timmar känns inte hållbart för mig.

Dagens manikyr är definitivt en jag gärna bär i mer än en dag. Accentnaglarna är gjorda som stämplingsdekaler, en lite tidskrävande process men denna gång var jag helt nöjd med resultatet! Förra gången hade jag svårt att få dekalerna att fästa snyggt över hela nageln då det blev veck och grejor men nu körde jag med hårtork och det var enklare. Det var inte riktigt så enkelt som det ser ut i en del videor men fortfarande hanterbart. Jag behåller alltså dekaler som en teknik jag kan tänka mig i min repertoar ^-^.

Hur vacker är inte OPI DS Magic föresten? Det rosa/lila skimret som syns i flaskan är inte så tydligt på nageln men den är fortfarande fantastisk. Ett lack som glöder på naglarna. Måste bära det igen snart.

Då det är måndag och jag har en blå manikyr måste jag ju vara med på Blå måndag också. Tror det är andra gången någonsin jag lyckats pricka in det!

Så här såg min blåa dag ut förra året.

10 comments

 1. Jättesnyggt! Älskar stämplingsdekalerna, de var helt i min smak :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! De blev verkligen lyckade den här gången :)

   Delete
 2. Så underbart snyggt! <3 Jag har inte hunnit testa att göra dekaler ännu men känner att jag absolut måste! :D Har övat oh gjort många stämplingsmanikyrer på sistone så lär ju visas några sånna på bloggen inom en hyfsat snar framtid dessutom. Inte dekaler men vanlig stämpling alltså. Dock inte i din klass vill jag förvarna för. XD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack <3! Klart man vill börja med vanlig stämpling känns det som. När jag började fanns det ju inte så mycket specialtekniker som det gör nu, så det är klart att det blir lite mycket att sätta sig in, men när man väl "knäcker koden" så är det verkligen både snabb och effektfullt med stämpling! Denna teknik är mindre snabb..

   Delete
 3. Så himla snyggt! Äger tyvärr inget DS lack men finns fler stycken som jag gärna skulle lägga vantarna på

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Det finns många lack man vill lägga vantarna på, jag gillar mina (få) DS men vet inte om de eg är vackrare än andra snyggingar!

   Delete
 4. DS Magic fick jag i ett födelsedagspaket :) Förstår att du vill njuta lite av manikyrerna. Det är därför jag hoppade över den här utmaningen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vilken bra present :)!
   Ja, dessutom är det helt galet hur snygga manikyrer vissa som kör dagligen får fram! Fattar inte hur de klarar av att ta bort dem varje kväll.

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)