Hearts manicure using Petla Mystery plate

Today's manicure is one I really wish I had done differently, method-wise that is. I was really in a bit of a rush and should probably have settled for something simpler but thought I could quickly wrap up some stamping decals (yeah, right...).
I created this manicure by doing stamping decals (directly on the stamper) and coloured all the hearts red and gold using a dotting tool. I then attached the decals on my nails that I had painted with an off-white polish. This was the mistake, the white base does nothing for the final result apart from making the gold and red seem less opaque. The almost bold patches you can see in these pictures drive me insane.

I think this would've looked better and taken a lot less time if I had simply painted my nails with the gold polish and added the red using lead lighting (or making decals by painting just half the hearts red). As soon as I was done with this manicure and took a good look at it in proper lighting, I realised my mistake. The lesson for me is to take an extra minute before starting a manicure and think about how I should go about it, especially when I'm in a hurry and don't have time to do it over.Polishes used: OPI My Vampire is Buff, OPI Goldeneye, OPI DS Indulgence and Essence Stampy polish in black


På svenska:
Dagens manikyr är en jag önskar jag gjort annorlunda, sett till metoden. Jag hade egentligen lite bråttom och skulle nog ha valt en enklare manikyr men fick för mig att jag nog lite snabbt kunde få till tio stämplingsdekaler (eller hur...).

Jag skapade den här manikyren genom att göra dekaler direkt på stämpeln (en i taget) och målade i alla hjärtan i antingen rött eller guld med hjälp av dotting tool. Jag förde sen över dekalen till nageln som jag hade målat med ett ljust baslack. Det var här jag gjorde fel från början, basen gör inget för det slutliga resultatet förutom att få det röda och guldiga lacken att se mindre täckande ut. Jag blir helt galen på de nästan kala fläckarna som syns i bilderna.

Jag tror det hade blivit mycket snyggare och gått mycket fortare om jag helt enkelt hade målat naglarna i guld först och sen lagt på det röda med lead-lighting tekniken (eller gjort dekaler genom att bara måla i de röda hjärtana). Så fort jag var klar med manikyren och kollade in den i bra ljus insåg jag mitt misstag. Min lärdom är att alltid ta en extra minut innan jag börjar måla och fundera på hur det är bästa att göra manikyren, särskilt om jag har lite ont om tid och nog inte hinner göra om allt från början.

13 comments

 1. I like this pattern! :)
  You did a great job!!!

  ReplyDelete
 2. Tycker det blev snyggt trots det lilla missödet, man lär så länge man lever. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Du vet hur det är, man stirrar sig blind på detaljerna i sitt eget jobb, men ser helheten när man tittar på andra :)

   Delete
 3. Blev ju sjukt snyggt trots problemen i alla fall tycker jag!

  ReplyDelete
 4. Tycker det blev superfint!! Underbara färger. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Utifrån feedbacken jag fått misstänker jag att jag varit för sträng mot mig själv ;)

   Delete
 5. Vackert och fantastiska lack

  ReplyDelete
  Replies
  1. Goldeneye från OPI är nog mitt favvolack faktiskt, så användbart! Det enda jag har en backup av ;)

   Delete
 6. I think this came out great and I'm totally impressed!

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)