Porcelain nails

Last week I showed a nautical striped manicure. It took me over an hour to do one hand's worth of thin lines so for my left hand I decided on some stamping instead. I wanted something that would have the same colour scheme and somewhat the same theme. I ended up using MoYou sailor plate 04 which has a delicate wavy pattern I've been meaning to try out.

Since it's Sunday, this is of course my contribution to Nail Art Sunday.
Mattified I think this manicure looks like porcelain. Love the feel of it!

Something I found interesting while wearing these two manicures was that this one received quite a few compliments from coworkers whereas the other one didn't. I spent perhaps 20 minutes on this and maybe 4-5 times as much on the other hand. Stamping is almost too efficient! Guess you have to be into nail art to appreciate not only the result but also the time it took to get there.Polishes used: Essie Ballet Slipper, KIKO 300 and not featured Rimmel Pro Matte Top Coat


På svenska:
Förra veckan visade jag en randig nautisk manikyr. Det tog mig över en timme att få till en hand med alla tunna linjer så jag beslutade mig för att stämpla något matchande på den andra handen. Valet föll på MoYou sailor plate 04 som har ett intrikat vågmönster jag sneglat på länge.

Då det är söndag är självklart det här mitt bidrag till Nail Art Sunday.

Med matt överlack tycker jag dessa naglar påminner mycket om porslin. Älskar den känslan!

Något som jag tyckte var intressant när jag bar de här två manikyrerna var att den här fick massor av komplimanger av kollegor medans den andra inte fick det. Jag la kanske 20 minuter på att fixa denna hand medan den andra handen tog 4-5 gånger så lång tid att fixa. Stämpling är nästan för effektivt! Man kanske måste vara intresserad av nail art eller hålla på själv för att uppskatta inte bara resultatet men även tiden det tagit att komma dit!

10 comments

 1. Mycket vackert och fantastiskt bra gjort.

  ReplyDelete
 2. Väldigt fint. Den vita verkar vara ganska täckande. Jag har själv använt vit men det krävs allt för många lager vilket gör att när man trycker efteråt blir det fult, men det har inte du råkat ut för.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag har tre lager av Ballet Slipper men då syns fortfarande en del vnl. Sedan gjorde jag nog manikyren i steg, tror jag bar den som vit en dag så det hann torka ordentligt. Har flera gånger annars råkat ut för precis samma sak som du nämner, det är dock enklare att undvika om man har en extra mjuk stämpel (ej konads vanliga). Det kortar ner väntetiden jättemycket!

   Delete
 3. Väldigt snyggt! Jag längtar efter mina moyou plattor! Hoppas att jag lyckas stämpla lika bra som du gör men jag tvekar :S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Hoppas dina plattor kommer snart! Jag fick vänta över två veckor vid min senaste beställning vilket kändes lite segt! Tror säkert du kommer lyckas alldeles utomordentligt! Testa olika lack och stämplar så brukar man hitta en kombination som fungerar :)

   Delete
 4. Superfint! Ser verkligen ut som porslin :)

  ReplyDelete
 5. Åh va jag missat när jag varit afk. Supersnygg nail art, påminner verkligen om porslin! Håller även med om det där om "vad folk anser/berömmer" för saker. Vissa saker har man frihandat och det tog kanske 1,5 timme eftersom det var så pilligt och avancerat att göra och 20+ lack använde man. Och ingen säger ett ord fastän man nästan trycker upp händerna i ansiktet på folk (skojas bara) bara för att man är så nöjd själv. Sen kan folk vara superimponerad av en liten stickers på en nagel en annan dag.. Stämpling kräver ju lite skills ändå, men en sticker?! Som du säger så beror det ju på hur insatt människorna runtomkring är.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så jättemycket! Haha, jag håller helt med, ibland fiskar jag verkligen komplimanger och ibland får man dem för helt oförtjänta saker :)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)