Sandiga stjärnor med beskrivning

English post hereI juli förra året hade jag ett inlägg med gröna stjärnor som jag gillar jättemycket. Jag fick till och med önskemål om en beskriving på hur man gör denna manikyr och nu har jag äntligen fixat en sådan. Färgen är annorlunda men manikyren är densamma!
Först vill jag bara säga att det finns massor av sätt att göra all typ av nail art, processen kan anpassas efter vad man har för verktyg och preferenser, så det är inte nödvändigt att göra exakt som jag! När jag gjorde denna manikyr sist tillexempel, gjorde jag både stegen i delvis annan ordning och hade andra verktyg. Båda metoderna fungerar.

Vad du behöver för vertyg:

 • Valfritt lack, helst med sand-finish, för att få rätt effekt. Jag använder mig av KIKO 640. Färgen på detta lack är missvisande i själva beskrivningen nedan men på bilden ovan och i slutet är den mer korrekt!
 • Ett matt överlack.
 • En återförslutningsbar påse eller annan lite halvtjock plast.
 • Något att lyfta lacket från påsen med, jag använder en spetsig dotting tool men en tandpetare borde ge samma resultat.
 • Något att skapa stjärnorna med, om du har en figurstans gör det processen mycket snabbare men det är inte nödvändigt. Förra gången använde jag en skalpell eller kniv, se exempel nedan.

Steg 1, måla med ditt lack på påsen. Måla gärna en lite större yta än du tror dig behöva, särskilt om du ska skära ut stjärnorna på fri hand behövs lite utrymme för misstag :). Se till att lacket är täckande genom att exempelvis hålla upp påsen mot fönstret, det är annars lätt att missa otäckande fläckar mot bordet.
Steg 2, vänta tills lacket är helt torrt. Jag väntade i 2 timmar. 
 Steg 3, använd dig av den spetsiga dotting tool för att lyfta lacket från påsen. Om lacket är helt torrt ska detta vara enkelt. Jag skjuter in verktyget under lackkanten och för försiktigt det fram och tillbaka för att få loss hela biten.
Steg 4, du är nu redo för att börja skapa dina stjärnor (eller annan valfri form!)
Steg 5, jag köpte denna figurstans i Japan (Tokyo hands), den förenklar verkligen denna process. Har letat efter något liknande ett tag då de vanligare stansarna har motiv med diameter på kanske 1cm och uppåt. Det är alldeles för stort för naglar (jag har köpt stansar på både Panduro och Ordning och reda tidigare). Denna stans ger diameter på 4mm respektive 7mm. Perfekt! Om du har en stans så är det bara att stoppa in din lackbit i stansen och se till att motivet helt täcks och stansa på. 
Steg 5, alternativ om du inte har en stans. Förra året hade jag ingen stans så då gjorde jag mina stjärnor för hand. Det är lite knepigare men absolut inte omöjligt! Börja med att skära ut små fyrkanter som du kan göra stjärnorna från. Skär därefter ut delar av sidorna tills du har en stjärna. Mina stjärnor blir absolut inte perfekta så här och en del måste slängas men det går att få till hyffsat väl. 
Steg 6, när du har alla dina stjärnor redo så målar du din nagel med matt överlack. Jag målade på bar nagel men ett lager nude-färgat under hade inte skadat.
Steg 7, innan överlacket torkat så fäster du dina stjärnor på nageln. Se till att du får den sida av lacket som är sandig uppåt (när man målar på en påse blir undersidan blank/inte sandig). Jag använde mig av fingrarna och samma dotting tool för att fästa stjärnorna.
Steg 8, använd striping tejp för att skapa en linje ovanför stjärnorna. Även om du kan måla rakt utan tejp så hjälper detta till att se till att resultatet blir skarpt och snyggt.
Steg 9, måla toppen av nageln med ditt lack och ta bort tejpen.

Det var hela processen. Jag har inkluderat så många detaljer jag kan så det kan verka som en väldigt omständlig process men det är verkligen inte så farligt!

Några extra bilder på manikyren.6 comments

 1. Så snyggt! Detta måste jag testa. Får bege mig ut på jakt efter stansar :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Stansar kan man leta länge efter, särskilt om man vill ha särskilda mönster/inte betala 200kr styck ;) Lite udda affärer tror jag kan vara jackpot ibland!

   Delete
 2. Extremt snyggt och en väldigt bra steg för steg beskrivning. Får nog testa att göra något sånt med sandlack nån dag, har ju ingen stans men kan ju försöka att ändå :) måste kolla om mamma el min syster kanske har för dom har en del pysselgrejer om jag inte minns helt fel, värt å kolla iaf :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Tycker absolut du ska försöka! Jag klarade mig bra utan stans också, var bara inte lika snabbt :) Att kolla med vänner familj är ju en jättebra idé, särskilt om man känner någon scrappare :P

   Delete
 3. Vilken bra beskrivning!! tusen tack :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)