Maze Runner nail art

The Polished Bookworms (a Facebook book club) has been reading the Maze Runner by James Dashner in February. Since today is the last of the month I have my nail design inspired by it!
I drew my inspiration from this cover of the book and created a rather random background with acrylic paint. Then I used tape and Models Own Inky Blue to spell out Maze. I like how bold it looks! What I didn't like though, is the book. I know it's meant for a younger audience than me but many books that are, are still very much enjoyable. Not this one though. It's set in this strange location called the Glade where a group of teenage boys live, they all arrive with memory loss. One person each month. It's written to make you keep guessing what will happen and there are a million cliffhangers. Despite not liking the book at all, I couldn't resist the cliffhangers so I ended up reading the entire trilogy (Maze Runner is just the first book). The final ending was not satisfactory. Readers beware!

Sorry for trashing it, but I couldn't help myself! 
På svenska:
Polished Bookworms (en Facebook-bokklubb) har läst Maze Runner (I dödens labyrint) av James Dashner nu i february. Då det är den sista i månaden är det dags att visa min manikyr inspirerat av boken!

Jag valde ett bokomslag som inspiration och skapade ett ganska slumpmässigt mönster med akrylfärg. Sedan använde jag tejp och Models Own Inky Blue och skrev ut Maze över naglarna. Jag gillar det starka uttrycket i manikyren. Det jag däremot inte gillar är boken. Den var inte alls för mig. Den är ju iofs för en yngre målgrupp men många ungdomsböcker är fortfarande mycket bra, inte denna dock. Handlingen utspelar sig på ett konstigt ställe som kallas the Glade (enligt google, Gläntan i den svenska översättningen) där en grupp tonårspojkar bor. De har alla kommit dit med minnesförlust. En person per månad. Boken är skriven för att få dig att gissa vad som kommer hända och därmed fortsätta läsa. Det finns typ en miljon cliffhangers. Trots att jag inte gillade boken så kunde jag inte riktigt värja mig för alla cliffhangers så det slutade med att jag läste hela trilogin. Det slutgiltiga slutet var fortfarande inte tillfredställande. Varning alla läsare!

Ledsen att jag låter så negativ, men jag kan inte låta bli att ogilla boken starkt!8 comments

 1. Snyggt! Har inte läst boken/böckerna men har sett filmen däremot. Helt okej men inte någon favorit, och om inte böckerna heller var så bra så kan jag nog hoppa över dem med gott samvete :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag var ju tvungen att se filmen också men var inte så imponerad av den, blev också förvånad över hur annorlunda den var från boken. Var väldigt lite de behållit kändes det som.

   Delete
 2. Häftig nail art, väldigt starkt uttryck och en grafisk känsla. Jag har varken sett/läst maze runner, vet inte om jag blev mer sugen nu såsom du berättar om den. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack, det var just det starka uttrycket jag gillade :). Du kan nog välja bort den ja ;)

   Delete
 3. Love your mani even I was not happy with ending

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! I knew I wasn't the only one who disliked it :)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)