My Little Pony stamping nail art

For my next animal-themed nail art for the Nail Challenge Collaborative I went with horses, or rather ponies!
My inspiration for this manicure is My Little Pony, a show 8 years old Zara really enjoyed. When I now watch a YouTube video of the theme song I realize that my interpretation isn't as literal as I thought. It's funny how time warps your memories into something else. The video also makes me realize that My Little Pony probably isn't a show that have stood the test of time very well. It looks hopelessly dated and the gender roles are quite embarrassing. Anyone else watched this show? My friends and I would rent video cassettes from the local video store and watch it over and over in the afternoons ^-^.

I used my Handy stamping polishes for the ponies and created decals (the pattern on plate QA29 is too big for my nails so I used the shrinkage technique) and then coloured the decals with a bunch of shimmery polishes. The one I'm holding is Zoya Zara. I don't have a picture of all the polishes I used, it was simply too many for a nice lineup.På svenska:
Nästa djurmanikyr då, här är det hästtema, eller snarare ponnytema!

Min inspiration är My Little Pony, en serie som 8-åriga Zara verkligen gillade. När jag nu tittar på en YouTube video över inledningssången inser jag att min tolkning inte är så exakt som jag trodde. Det är spännande hur minnen förändras över tid. Videon visar också hur daterad My Little Pony känns. Den ser hopplöst gammal och liksom långsam ut, dessutom verkar könsrollerna pinsamma. Någon annan som såg på My Little Pony när det begav sig? Jag minns att jag och ett par kompisar brukade hyra videor med My Little Pony i videobutiken och se filmerna på repeat om eftermiddagarna ^-^.

För att skapa manikyren använde jag mina Handy stämplingslack och skapade dekaler (mönstret som kommer på plattan QA29 är alldeles för stort för mina naglar så jag använde mig av krympningstekniken) och har sen målat i dekalerna med lite olika skimmerlack. Lacket jag håller är Zoya Zara. Jag har ingen bild på alla lack idag då det helt enkelt blev för många för att få plats på en bild.


8 comments

 1. Jag såg också på dem, fast jag var nog bara 4-5 år och du har så rätt, segt och könsstereotypt. Jag mindes inte att det var så löjligt.. Vad har jag egentligen gjort som barn? Minns i alla fall att jag hade en lila häst med nå coolt hår då när jag var liten som jag gillade skarpt.

  Mja.. till nail art'en. Tycker du lyckats riktigt bra med färger och dessutom att krympa ned motiven. Tumme upp!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tror att många saker man gillade när man var liten tjänar på att inte återuppväckas, man kommer nog alltid att undra hur man kunde gilla det :)
   Tack!

   Delete
 2. Väldigt fint, jag är tyvärr för gammal, så det gick inte när jag var lien, men har absolut hört och sett dessa ponnys. Väldigt vacker manikyr. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Känns inte som du missat så mycket med just denna serie, tacka vet jag Teenage Mutant Ninja Turtle däremot ;)
   Tack!

   Delete
 3. Väldigt sött! Jag hade en VHS med några My Little Pony-avsnitt när jag var liten, men den var inte min favorit vad jag kan minnas även om jag såg på den ibland. Däremot var jag helt galen i dinosaurier, och fullkomligt älskade Landet för Längesedan-filmerna :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har svårt att säga om den var min personliga favorit eller om det var grupptrycket som gjorde den så populär hos mig... Landet för längesedan kom jag aldrig riktigt in i själv :)

   Delete
 4. Jätte söt nailart :) Kollade åxå på My Little Pony :D När jag var liten, hade även såna leksaker

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Roligt att det är så många som ändå tittat på My Little Pony :)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)