31 Day Challenge 2017: Day 6, Violet Nails

And on the 6th day of the challenge there is always the question about violet vs purple.
I decided to ensure I am on the safe side by picking three different shades of purple. At least one of them is bound to be violet! Right? I am combining them in some stamping decals done with plate EDM03 from Emily de Molly.

My favourite purple here is definitely Pahlish The Boy Who Lived, a gorgeous purple jelly with a healthy dose of flakies thrown in. I am coincidentally working my way through the Harry Potter books right now. I always have the urge to re-read them during my summer vacations and since a few of them are rather lengthy I tend to not finish til September or so. I just finished The Half-Blood Prince and can't quite get over that Dumbledore dies, this time too...

Don't forget to check out the other violet manicures in the inLinkz below and perhaps visit some new blogs! Visiting and commenting on new to me blogs is my standing September bonus challenge.


A swatch of Pahlish The Boy Who Lived, three coats. Accent nail is Estessimo Tins Prince's Eyes, four coats. Boy am I glad that my S does not have this eye colour ^-^.

Polishes used: OPI Steady as She Rose, Estessimo Tins Prince's Eyes, Pahlish The Boy Who Lived and Essie Good As Gold


På svenska:
Och på den sjätte dagen så uppstår alltid frågan om violett kontra lila. Jag tänkte att om jag tar tre olika lila nyanser så måste väl åtminstone någon av dem falla inom det violetta spektrumet! Eller? Jag har iaf kombinerat dem i stämplingsdekaler som jag gjort med plattan EDM03 från Emily de Molly.

Min favoritlila av de jag har att visa är definitivt Pahlish The Boy Who Lived, en härlig jelly med massa flakies i. Jag råkar som en händelse också hålla på att läsa om Harry Potter-böckerna. Jag brukar bli sugen på dem när jag har sommarsemester och det är inte alltid jag hinner igenom alla sju innan hösten drar igång igen. Jag har precis läst klart Halvblodsprinsen och kan inte riktigt tro att Dumbledore är död, den här gången också...

Glöm inte att kolla in fler violetta manikyrer nedan och hälsa på lite nya bloggar! Extra utmaning i september att försöka hälsa på och kommentera på lite nya ställen.


4 comments

 1. Replies
  1. Please comment in English so I understand what you are saying!

   Delete
 2. Väldigt snygg manikyr! Jag tänker mig att violett är ett äldre namn för lila men jag kanske har fel. Känns som att det mest är mormödrar som skulle benämna en färg som violett.

  Kul att du läser om Harry Potter. Läser du hela serien en gång om året alltså? Ambitiöst isf! Jag har typ alltid svårt att tro att karaktärer verkligen är döda om inte boken eller serien gör en stor grej av deras död. Konstaterade för ett tag sen att det inte är så konstigt att jag tror att de ska komma tillbaka för jag ser så mkt fantasy så chansen att de återuppstår är extremt stor:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Emma! Jag tror jag läst (något tidigare år när jag undrat) att violett är en viss del på färgspektrumet, så jag tänker att det är ett subset av alla lila som finns. Men du har rätt i att det låter lite ålderdomligt, jag tror jag aldrig refererat till något i den lila familjen som annat än just lila.
   Det har blivit ett par somrar i rad nu när jag tar mig igenom alla. Eg tycker jag inte alla är lika bra (ex 5an Order of the Phoenix) men jag gillar inte att inte göra saker från start till mål så det är bara att bita ihop och läsa hela bunten. För mig brukar det mer vara så att jag tänker att de inte kan ha ihjäl huvudkaraktären så det kommer ju gå bra... Fast hur de får ihop det så att Harry med vänner i tonåren undkommer dödsätarna och Voldemort massa gånger är lite otroligt ;)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)