31 Day Challenge 2017: Day 7, Black & White

I've seen some perfect gradients by other challenge participants already but my first one is far from seamless!
Blending black and white is tough so I shouldn't have expected it to turn out perfect but it does bug me a bit that you can clearly see the transitions. Other than that I think this is a very cool look! In order to minimize the cleanup around the cuticles I did my gradient on a silicone mat (like a long strip of gradient really), then attached it like full nail decals and cut narrower pieces of the same gradient to add on top of the first one, but the other way around. Harder to explain than it was to do really...

I was inspired by a reciprocal gradient I saw somewhere but I'm unfortunately not able to find the exact manicure again so can't link to any artist.



Polishes used: Essence Wild White Ways, Sally Hansen Wet Cement, OPI Nein! Nein! Nein! Ok Fine! and Nordic Cap NP12


PÃ¥ svenska:
Jag har sett flera riktigt imponerande gradienter bland de andra deltagarna i den stora utmaningen. Min första blev inte riktigt så perfekt i övergångarna som jag önskat men å andra sidan borde jag vetat att det är väldigt svårt att få till det med så stor kontrast som mellan svart och vitt. Om man bortser från det tycker jag att manikyren i sig är rätt häftig!

Jag gjort denna som dekaler för att förenkla städningen. Jag har svampat en gradient på min silikonmatta, och då har jag svampat en lång bit av samma gradient så det räcker för alla naglar. Sen har jag klippt ut delar till varje nagel och fäst innan jag klippt till smala delar som jag fäst ovanpå detta fast åt motsatt håll. Lite svårt att förklara men inte så svårt att göra... Jag inspirerades av en "reciprocal gradient" jag sett någonstans men som jag tyvärr inte kan finna just nu så kan inte länka till exakt bild.


8 comments

  1. Jag tycker att det här blev fantastiskt snyggt, du är ju så briljant på nail art! Jag gör gradienter ibland men jag har aldrig testat att göra dem på matta. Det ska jag testa nån gång för att få bort lacket på huden är verkligen ingen lek, särskilt inte med mörka färger och jag får aldrig bort kladdet helt ur nagelbanden. Kul dessutom att kunna göra effekter med gradienten på det gör sättet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Emma! Det var just för att få ihop den extra gradienten som skulle gå åt andra hållet som jag gjorde så här men det är nog inte helt fel i andra tillfällen heller. Usch för att försöka städa svart lack i nagelbanden..

      Delete
  2. I love it, it's very precise and definitely eye-catching! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Not something I would wear to a job interview perhaps :D

      Delete
  3. I did a reciprocal gradient myself in last year's challenge, but I hadn't thought about doing like this. It looks super cool! I almost looks like one of those optical illusions where the lines seems to be moving.

    Nanna - www.bottledindenmark.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! There are so many ways of doing the reciprocal gradient, only our imaginations limit us! And you are right, it does have a somewhat moving feel to it :D

      Delete
  4. awesome! it's so intricate looking!

    ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)