31 Day Challenge 2017: Day 8, Metallic Nails

I had grand plans for the metallic nail prompt!
I do silversmithing as a hobby and collected a lot of silver dust during the last course I took. The plan was to attach it to my nails in a gradient style and then have real silver nails. That did not work out. Partly due to the fact that the silver dust (from sawing and filing a silver piece) is mixed up with a lot of other debris from the smithy that really is just plain old dust that will look terrible on your nails and partly due to how hard it was to try and attach it to the nail evenly.

Hence I had to resort to a different idea. This look is inspired by Morie's Nail Art and a gorgeous pond/jelly sandwich done with one of those real gold foil polishes. Mine has less depth and smaller gold pieces but was still enjoyable enough for me to wear all week, this week. The benefit of having prepared a bit in advance. But now it's time to remove it and move forward so I don't fall behind.Polishes used: L'Oreal Miss Pixie and Sephora by OPI It's Real 24K Top Coat


På svenska:
Jag hade storslagna planer för metall-temat. Jag håller ju på en del med silversmide som hobby och samlade på mig en massa silverdamm vid min senaste kurs. Tanken var att sen applicera det här silverdammet (som blir när man sågar och filar på silvret) på mina naglar som en härlig gradient. Det funkade inte riktigt. Det berodde delvis på att silverdammet innehåller en massa annat förutom rent silver som gör att det lätt ser ut som helt vanligt damm och delvis på att det var väldigt svårt att få det att fästa på nageln på något jämt och snyggt sätt.

Jag fick alltså byta idé och inspirerades istället av Morie's Nail Art och en jättesnygg pond/jellymacka som är gjord med ett av de där lacken med riktiga guldflakes i. Min fick inte helt samma djup som Mories men kändes ändå mycket bra, så pass att jag burit denna manikyr hela veckan. Fördelen med att ha förberett sig för utmaningen. Nu är det dock dags att måla vidare så jag inte kommer efter!


2 comments

  1. Idén med riktigt silver på naglarna låter jättecool men jag förstår att den var svår att genomföra. Slutresultatet blev dock väldigt snyggt! Det låter jättespännande med smyckestillverkningen, du kanske vill göra ett inlägg om det i framtiden? Eller det här du kanske gjort bara att jag är glömsk!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Emma! Jag har visat något enstaka smycke tidigare i samband med någon utmaning tror jag men får se vad jag kan fiska fram framöver :)

      Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)