31DC2013 Day 27, Inspired by artwork

Art was never my favourite subject in school, in fact the only test I've ever failed was in Art class, grade 8. So for day 27 I have to dig up a piece of art and be inspired by it. Hum. 

Despite failing, I really got enough of the old masters in school. Google instead lead me to discover a painter from Belarus, Leonid Afremov, that was not part of our curriculum and it's something of his that inspired this manicure. Can't seem to find the exact piece anymore but it was a rainy street with colourful trees lining its sides. 
For me it takes a while to decide if I like the manicure I've done, preferably a day or so. This one is still too fresh for me to make up my mind about it. Of course it does not do Afremov's style justice, but I like how it feels so different from my regular style. Organic.


Won't include a list of polishes today. This had a bit of everything but the polishes as such weren't too significant to the result. 


På svenska:
Konst var aldrig mitt favoritämne i skolan. Faktiskt så är det enda prov jag blivit underkänd på ett i Bild, årskurs 8. Så för dag 27 ska jag helt plötsligt leta upp  konst och inspireras av det.

Trots att jag misslyckades i skolan så fick jag ändå mer än nog av de gamla mästarna. Google ledde mig istället till en vitrysk konstnär, Leonid Afremov, som inte var del av skolans läroplan. Det är något av hans verk som jag inspirerats av idag. Hittar tyvärr inte bilden längre men det var en regntung gata inramad av färgglada träd.

Det brukar ta mig lite tid att bestämma mig för om jag gillar en manikyr jag gjort, ibland en hel dag. Denna är fortfarande för ny för att jag ska kunna ta ställning till exakt hur jag känner för den. Självklart gör den inte Afremovs stil rättvisa men jag gillar hur den känns så annorlunda från min vanliga stil. Väldigt organisk.

7 comments

 1. Men gud, det där är ju dösnyggt! Vilket jobb, skickligt!

  ReplyDelete
 2. Gillar det! Ser hur vackert ut som helst, mini tavlor :)

  ReplyDelete
 3. Galet snyggt, vilken makalöst jobb du lagt ner! Vågar man fråga hur lång tid det tog?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket!
   Jag vet inte exakt hur lång tid det tog, såg på tv samtidigt. Kan man gissa på ungefär 1-1.5 timme?

   Delete
 4. Åh, gud vad coolt, det här gillar jag verkligen, älskar träd och löv.

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)