Snowy nails

I'm scheduling this post since I assume I will be too busy with Christmas activities on the 25th. Of course the real celebrations take place on the 24th but there are always lingering activities to take care of! Hope you are enjoying the holidays too!

Last week I felt like freehanding some snowflakes since I've seen so many of them on Instagram (all looking fabulous). I figured it might be fun to play with a texture polish while doing so, creating a bit of a raised relief. It was! The effect itsn't terribly strong but still visible. 

The base is a mint polish from Essence topped with a glitter from Wet n Wild. My textured polish is p2 Precious, a dupe for Isadora Gold Crush as far as I can tell. One thing I particularly like about this look is that it only features budget brands but together form something that looks, if not high-end, then at least very nice :)Polishes used: p2 Precious, Essence That's What I Mint!, Wet'n'Wild no name, Stripe Rite in white


På svenska:
Jag schemalägger detta inlägg då jag utgår från att jag har för fullt upp med julaktiviteter för att hinna med den 25e. Självklart var ju de riktiga firandena igår men det finns alltid saker kvar att pyssla med! Hoppas du också har en härligt jul!

Förra veckan kände jag för att rita lite snöflingor på fri hand efter att ha sett massa häftiga sådana på Instagram. Jag fick för mig att det vore kul att kombinera detta med att försöka skapa lite av en relief/lite djup genom att välja att ett texturlack för flingorna. Jag tycker det blev kul! Kanske inte en extremt tydlig effekt, men i alla fall.

Basen är ett mintfärgat lack från Essence över vilket jag lagt ett glitter från Wet n Wild. Mitt texturlack är p2 Precious, en dupe till Isadora Gold Crush så vitt jag kan se. En sak jag särskilt gillar med denna manikyr är just att den är ihopsatt av olika budgetlack men att det sammanslaget inte alls syns, det är kanske inte exklusivt, men i alla fall riktigt snyggt :).

2 comments

  1. Suveränt, impad över de fina flingorna på frihand:) Och som vanligt väldigt fina färgkompositioner.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket. Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde på förhand! Va gulligt sagt :)

      Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)