Great Nail Art Ideas - Neon

The Facebook group 40 Great Nail Art Ideas has seen a drop in participation so I will follow the initiative of some of the other participants and drop the 40 from my post titles. For the sake of being able to find all posts I've done for the challenge I will keep the label name as it is though.
This week we have the colour prompt of neon, my personal pattern was negative space. I was first thinking of doing a gradient dotticure on a bare nail but then my friend A came up with the idea of a bold 90's style lip print stamped over a bare nail. It was too good to pass on!

Unfortunately my hot pink stamping polish from Handy hasn't aged well (I've had it for about two years I think). It doesn't look as if it's separated when you inspect at the bottle but when you stamp with it, it is far from opaque. Upon trying to stir it with a toothpick I realised that all the pigment seem to have clumped up so there's like a lump inside the bottle. Needless to say I had some issues getting a nice even print on all nails. I ended up touching up on the colour in places and that is quite visible on some nails. Otherwise I think the manicure ended up fun and whimsical.Polishes used: Handy Mandarin, Handy Mexique and Barry M Matte Top Coat.


På svenska:
I Facebook-gruppen 40 Great Nail Art Ideas har deltagandet sjunkit under de senaste månaderna så jag gör som flera andra och utelämnar 40 från min inläggsrubrik. För att kunna hitta alla inlägg jag gjort så kommer jag dock behålla taggen/etiketten "40 Great Nail Art Ideas" även fortsättningsvis.

Den här veckan har vi iaf färgtemat neon, mitt personliga mönster är negative space. Jag hade först tänkt göra en tonad dotticure på bar nagel men min vän A var här i fredags och kom på den goda idén att köra en 90-talsinspirerad läppmanikyr på bar nagel. Det lät för kul för att inte testa!

Tyvärr har mitt neonrosa stämplingslack från Handy inte åldrats särskilt väl (jag tror jag haft det ungefär två år). Det ser inte ut som det separerat sig när man tittar på flaskan men när man stämplar med det har det inte alls samma opacitet som jag minns från tidigare. När jag försökte röra om i lacket upptäckte jag att det liksom har blivit som en klump inne i flaskan. Allt pigment har typ klumpat ihop sig. Som du säkert förstår gav det att jag hade en del problem med att få till en bra och tydlig stämpling på varje nagel. Jag fick försöka fixa till lite i efterhand men det blir ju aldrig så bra så man ser tydligt på ett par naglar där jag varit och petat i efterhand. Förutom det tycker jag manikyren blev kul.8 comments

 1. Det var en snygg nail art! Trist att stämpellacket hade blivit dåligt, det syns inte på bilderna i alla fall.

  ReplyDelete
 2. That's a great idea ! I love this design ! So congrats to your friend A for the idea ... and to you for the achievement ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. My friend is much more creative than me, would love to see what she came up with if she fully devoted herself to nail art :D

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)