Red and Pink Valentine's Manicure

More Valentine's Day nails from me today!
Red and Pink Heart Valentine's Day Manicure
Where some nail bloggers don't like nail designs that are too cute, that is rarely something I disapprove of! Hence I really like Valentine's Day as a way to do more cutesy looks. Here I have a design I painted freehand, randomly combining some basic colours.

Strangely I got some bed sheet marks on the nails despite using Seche Vite before my matte top coat. Sheet marks otherwise feels like a thing of the past, doesn't it? I remember painting my nails when I was perhaps 11 or 12 and then going to bed with my hands clasped hoping to prevent it. It never worked. When I then came across Seche Vite (quite a few years later!) it was like a whole world opened up. Oh the opportunities. I guess that is how I ended up starting a nail blog ^-^.
Red and Pink Heart Valentine's Day Manicure

Red and Pink Heart Valentine's Day Manicure

Red and Pink Heart Valentine's Day Manicure

Polishes used: KIKO 275, OPI Tasmanian Devil Made Me Do It, OPI I'm India Mood for Love and Barry M Matte Top Coat. The hearts are framed using two Stripe Rite nail art pens.


På svenska:
Mer alla hjärtans dag manikyr från mig idag! Det känns som många svenska bloggerskor helst inte vill göra manikyrer som är för söta, men jag hör inte till den gruppen. Generellt tycker jag mycket om gulliga manikyrer så jag passar gärna på så här i februari och adderar extra hjärtan. Här målade jag lite hjärtan på fri hand med hjälp av ett par basfärger.

Spännande nog fick jag täckmärken på naglarna trots att jag använde Seche Vite innan mitt matta överlack. Täckmärken känns annars som något som man hade problem med "förr i tiden" om man kan säga så gällande naglar... Jag minns väl hur jag målade naglarna i 11-12 års ålder och sen gick och la mig med händerna knäppta för att förhindra några märken. Det fungerade aldrig. Sen kom Seche Vite in i mitt liv (ett antal år senare!) och det var verkligen som att en hel värld av nya möjligheter öppnade upp sig. Det var nog lite på den banan som jag sen beslutade mig för att också börja blogga om nagelkonst ^-^.

6 comments

 1. I like this manicure so much! Playful and fun :)

  ReplyDelete
 2. Så fint det blev! Jag gillar söta alla hjärtans dag manikyrer :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Ina! Va skönt att höra att jag inte är ensam :D

   Delete
 3. Haha, jag är lite skyldig till att inte gilla sött så jättemycket helt klart. Men detta är superfint och även om det är sött så tycker jag att det är en bra balans med de färgerna du har använt, det är ju inte så det ilar i tänderna av sockerchocken om du förstår hur jag menar:)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)