United In Pink, Tuesday

I want to show as much pink as I can this week so I will squeeze in a few swatches to make ends meet. This is Zoya Shelby, an easy on the eye pink that the colour picker I'm trying out describes as light Thulian pink. Since I never heard of Thulian pink before I searched for it on Wikipedia, on the page for Rose (color) there are over 25 different pinks listed, Thulian being one of them. Apparently Thule is a northern region described in old maps and literature presumed to be located around where Scandinavia or maybe Norway is today.

Does Shelby look Thulian to you?


På svenska:
Jag vill visa så mycket rosa jag kan denna vecka så kör en del swatcher för att få ihop det. Idag visar jag Zoya Shelby, en snäll rosa som den färgväljare jag testar beskriver som ljus Thule-rosa. Thule-rosa har jag aldrig hört talas om tidigare men bland Wikipedias 26 listade rosa nyanser hittar jag Thule och vidare en referens till att Thule är en gammal mytologisk region i norr som beskrivits i gamla kartor och litteratur och som troligen kan ha varit någonstans kring vad vi kallar Skandinavien eller Norge idag. 


18 comments

 1. Jag var också tvungen att undrsöka Thulian vid något tillfälle *s*, aldrig hört. Men Thule är ju en flygbas på Grönland också. Måste vara kyligheten i färgen som gör den "thulisk".

  Fin i alla fall! Rätt lik Sephora by OPI Techno Girl som var mitt thule-rosa lack. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De lacken måste verkligen vara goda vänner, helt klart i samma Thulefamilj :)
   Jag kom att tänka på bandet med Thule i namnet också.. Nu vet man var det kommer ifrån..

   Delete
 2. Riktigt snygg rosa. Aldrig hört talas om Thule. Hade däremot behövt den där listan på alla rosa nyanser. Jag har alltid svårt för att förklara nyanser och oftast blir det ljusrosa eller mörkrosa. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag är helt kass på färger, mer än ljus och mörk typ men fick tips på en webbsida som namnger färger baserat på #-kod av Camilla. Tänker att om jag är duktig på att använda den kanske det blir bättre med tiden ;)

   Delete
 3. Det här har jag inte sett innan heller, men det är nog lite för rosa för mig ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har inte du alla Zoya redan ;) Det är inte fel med lite helrosa ibland!

   Delete
 4. Det här är en sådan där rosa nyans som ser alldeles fantastisk ut på alla andra men som jag själv verkligen inte trivs i. Väldigt fina bilder på det. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack, förstår hur du menar, jag känner likadant för mörka och murriga färger, det bara stämmer inte på mig.

   Delete
 5. Fler snuttegullsrosa naglar idag:) Fint att titta på men om jag väljer lack med hjärtat så blir det lite starkare rosa än så.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, snuttegullsrosa tror jag inte var med i listan med nyanser ;). Har man 1 sånt här lack räcker det nog, jag letar inte fler just nu kan man ju säga..

   Delete
 6. Men vilken underbar rosa nyans! Jag tänker låna en av dina bilder till min önskelista (min önskelista är inte ett excel-dokument utan en mapp full med bilder) för det här lacket MÅSTE jag ha! *kärlek*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Do it! Jag själv kör önskelistan i Pinterest, det tycker jag är smidigast, och lätt att skicka en länk till pojkvännen där också ;)

   Delete
 7. Ja men denna rosa nyans tyckte jag var behaglig att titta på :) Kanske tom skulle passa på mig. Fint!

  ReplyDelete
 8. Aldrig hört talas om så många olika rosa nyanser, tack för den läxan. ;-)
  Denna var riktigt fin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja på wiki kan man lära sig mer om det mesta ;)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)