Read My Nails

I was thinking about different ways to push myself to be more creative with nail art for the new year. One of the things I came up with is to create a nail design that is inspired by every book that I finish reading. This is something that will allow myself to think outside the box and is also a nice way for me to part with the book (sometimes I feel sort of lost after having finished a book, I don't know what to do next). I will call this series Read My Nails until I come up with something better.

Since Karin is also an avid book reader it is only fitting that my first book nails are also green enough to be part of Green Wednesday at Vacker & Underbar

The first book I completed this year is Bel Canto by Ann Patchett. It was a good read based around a hostage situation gone wrong. The book takes place over some time during which a number of people are held hostage in a large estate in an unnamed South American country. Among them is a famous soprano. Her singing is a central aspect of this book and is what inspired by nail art. Bel Canto means beautiful singing in Italian...
My base is a saran wrapped mixture of OPI My Boyfriend Scales Walls and Catrice Mint Me Up topped with some discreet glitter from Dollish Polish. I wanted something soft and discreet and think I succeeded!Polishes used: OPI My Boyfriend Scales Walls, Catrice Mint Me Up, Dollish Polish Iocane Powder, Essie Over The Top and Rimmel Pro Matte Top Coat


På svenska:
Jag har funderat lite på hur jag kan hitta på nya sätt att utmana mig själv att komma på mer kreativ nail art. Ett av sätten jag kom på var att skapa en design baserad på varje bok som jag läser ut. Detta blir inte bara ett sätt för mig att tänka nytt men kan också vara ett sätt att skiljas från boken (något jag har svårt med ibland, känner mig så vilse när en bok tagit slut). Jag kallar denna serie för Läs mina naglar tills jag kommer på något bättre.

Då även Karin är en stor läsare så är det passande att mina första bok-naglar är gröna nog att vara med på Grön onsdag på Vacker & Underbar.

Den första boken jag läst ut i år är Bel Canto av Ann Patchett. Det var trevlig läsning baserat runt ett gisslandrama som gått fel. Boken utspelar sig över tid under vilken ett antal människor hålls i gisslan i ett stort hus. Bland dem är en känd sopran. Hennes röst och sång är central i boken och är vad som inspirerade denna nail art. Bel Canto betyder dessutom vacker sång på italienska..

Min bas är en saran wrap med OPI My Boyfriend Scales Walls och Catrice Mint Me Up toppat med ett diskret glitter från Dollish Polish. Jag ville åstadkomma något som var mjuk och snällt och tycker jag lyckades!

8 comments

 1. Åhh såååå snyggt! Härligt. :-)

  ReplyDelete
 2. Vädligt snyggt och kul idé. Jag blev lite smånyfiken på Catrice-lacket. Är svag för mint och guld.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag var tvungen att köpa det efter att ha sett det på Love Varnish Chocolate and mores blogg. Hon listade det som en av sina favoriter från 2013. Då jag ofta reser till breddgrader där Catrice är lätt att få tag på var det enkelt fixat ;)
   Kolla in hennes swatcher här: http://www.lovevarnish.com/2013/03/review-swatches-6-new-catrice-shades.html

   Delete
 3. Underbar! Blir så peppad av alla dina fantastiska nail art men det slutar ändå med att jag "bara" lackar dem på kvällen ändå. Hur gör du för att faktiskt genomföra alla dina idéer?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag genomför inte en bråkdel av alla idéer jag har! Enklast att komma igång för mig är om jag redan på förhand har bestämt vad jag ska göra, det visste jag ex med denna (sen hade jag tänkt fel och fick göra om men det är en annan historia :) ). Om jag inte bestämt mig och bara drar ut en låda ur Helmer tycker jag det är svårt att hitta inspiration. Det blir mest stress och så tar jag något fint lack och är nöjd så (just nu har jag ett helt vanligt glitterlack av just denna anledning). De manikyrer jag gillar bäst har jag ofta lagt ner en del tid på att fundera kring (typ dötid på bussen, typ som man gör när man funderar på vad man ska köpa i julklapp til någon). Kanske att jag under dagen tänker på att jag skulle vilja göra något som nyttjar ett visst lack/en viss teknik eller liknande och så försöker jag komma på hur jag kan göra något bra av det. Sen behöver jag ibland kludda ner på papper ungefär vad jag tänkt, ex ljus bas, streck, glitter. Men massor av idéer blir det aldrig verkstad av, vissa är bara halvfärdiga, andra glömmer jag bort eller så kommer något annat imellan :)
   Jag lackar inte om varje dag heller, det kanske ger att jag är mer villig att lägga lite mer energi var 2-3 dag?

   Delete
 4. Verkligen ett underbart Catrice och jag älskar nail arten!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Får nog ta att visa upp den lite bättre på en kommande grön onsdag ;)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)