Still here

This weeks prompt for Nail Art Sunday honestly didn't spark too much creativity with me. The idea to recreate your first nail art is a good one, but my first post (from March 2013) was in itself not very inspirational. As in if I wanted to do the same manicure today, it would look more or less the same, dotted flowers and a wee bit of text. What's the development in that? Instead I played around with a few ideas and plenty of remover and finally settled for something that still holds resemblance to the first manicure but without being the same thing.

When looking at the two manicures side by side (ignoring the colour difference in my skintone) I'd say that the most striking difference is really how my nails look much more adult now. My nails used to be shorter than I'd be able to keep them today (my nail beds have grown quite a bit this past year). When I see them now I think they look very childlike. My lesson? Not everyone looks like The Nailasaurus with short nails ;)
Zoya Charla is a beautiful polish but somewhat difficult to photograph. Hence I had to adjust the colours in Photoshop making me look extra yellow.
Polishes used: Zoya Charla, OPI Goldeneye, Zoya Raven and a black pen


På svenska:
Denna veckas utmaning i Nail Art Sunday blev ingen favorit hos mig. Jag gillar tanken med att återskapa din första nail art men om man tittar på mitt första inlägg (från mars 2013) så är det inte särskilt inspirerande. Om jag ville göra om samma manikyr idag skulle den mer eller mindre se likadan ut, prickade blommor och lite text. Vad är det för utveckling i det? Jag valde istället att labba lite med olika idéer på att vidareutveckla manikyren och nöjde mig tillslut med något som fortfarande liknar den första manikyren men som ändå inte är exakt samma sak.

När jag tittar på de två bilderna bredvid varandra (och ignorerar färgskillnaden i min hudton) så tycker jag att den mest uppenbara skillnaden är hur mina naglar nu ser mycket vuxnare ut. Mina naglar brukade vara kortare än jag skulle kunna ha dem nu (mina nagelbäddar har växt bra under det gångna året). Tittar jag på dem nu ser de ganska barnsliga ut. Dagens läxa: Inte alla ser ut som The Nailasaurus med korta naglar ;)

8 comments

 1. Jag tycker om hur du tolkade temat, roligt att du gjorde lite ändringar. Dock tycker jag att dina korta naglar var väldig snygga de också, jag gillar korta naglar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack, va snällt sagt! Jag tycker också jättemycket om korta naglar men på bild blev mina liksom för korta, jag upplevde dem inte på samma sätt på riktigt.

   Delete
 2. Vuxnare och vackrare! Älskar texterna!! lol!

  ReplyDelete
 3. Hur mycket jag än gillar Charla så måste jag säga att jag gillade den första versionens färgkombo bättre. Det är något med den stillare och lugnare gröna som tilltalar mig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag förstår hur du menar, det blir lite mycket på än gång i den nya :) Det var gradienten på lillfingret som ställde till det, ville så gärna få med den, och då hade den blivit för udda om inte den andra färgen där kom igen i de övriga naglarna. Och att göra en gradient med Mermaids tears och Goldeneye tror jag inte blivit lyckat!

   Delete
 4. Kul tolkning av temat :) Jag hann inte ens med och blev faktiskt inte heller nog inspirerad för att orka vara uppe sent mitt i natten och fixa heller. Men så kan det gå :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Om man inte är inspirerad och därför inte har lust att bära manikyren under nästa dag kanske det är likabra att hoppa..

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)