Blue Marble Nails

For today's Nail Art Sunday I have a saran wrap look created with a bunch of blues and turquoises. 
I started with a pale blue base and then went over it with the saran wrap and a bunch of different colours until I liked the result. What I then should've done is top coat before painting the stripes over it. I didn't so my stripes ended up somewhat crooked (partly due to the uneven base, partly due to my not perfectly steady hand) so I had to redo the most prominent lines using guiding striping tape.Polishes used: Colors by Llarowe Alternative Universe, KIKO 389, KIKO 525, KIKO 274, Essence Wild White Ways, Sweet Color Black Liner and Barry M Matte Top Coat.


På svenska:
Idag blir det en liten "plastfoliemanikyr" som är mitt bidrag till Nail Art Sunday. På engelska kallas det oftast saran wrap, en stil som var mer populär för ett par år sen...

Jag började med en ljusblå bas och sen duttade jag på olika färger med en tuss plastfolie tills jag hade en färgkombination som kändes bra. Sen borde jag ha lagt på överlack innan jag började rita linjer på det hela. Tyvärr hoppade jag över det steget så mina linjer blev inte så raka som jag hoppats (dels på grund av den inte helt jämna basen och dels på grund av min egen skakiga hand). Fick därför göra om de största linjerna med hjälp av lite tejp så de blev lite rakare.

5 comments

 1. Cute! I really love how the marble-inspired background turned out!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! Me too, I should do this kind of base more often :D

   Delete
 2. Jag tycker det blev jättefint! Har aldrig testat den tekniken men har flera gånger tänkt att jag borde.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Det finns många såna tekniker som man tänker "det här ska jag komma ihåg att testa någon gång" men det är inte alltid man kommer sig för det!

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)