31DC2013 Day 20, Water marble

Water marbling is for me the most unreliable nail art method. I never know in advance how it will turn out. This time I had good luck with the choice in polish, they spread well, but the result holds a few too many imperfections to leave me perfectly satisfied. The colour combination is new to me and perhaps not something I am likely to revisit anytime soon, despite it being Halloween appropriate ;)

Scroll on down to see a few different toppers over this marble for some "cover-up" ideas!Polishes used: Sally Hansen White On (base), China Glaze Papaya Punch, Manhattan 43K and CND Black Jack.

After wearing this for a day I decided to try on a few different glitter toppers to see if I liked the marble better with them. I have to say I do, but can't decide which one is the best.
Polishes used (from pinky to index): China Glaze Golden Enchantment, Sephora by OPI It's Real 18K Gold Top Coat and Maybelline Chalk Dust.På svenska:
Water marble är så oförutsägbart, i alla fall för mig! Jag vet aldrig på förhand hur resultatet ska bli. Denna gång hade jag gjort bra val av lack, de flöt fint, däremot blev det lite för många skönhetsfläckar i resultatet för att jag ska vara helt nöjd. Färgkombinationen är ny för mig och kanske inte något jag testar igen inom en snar framtid, även om den passar för Halloween ;)

Efter att ha burit denna manikyr en dag ville jag testa att försköna den lite med ett par olika glitter-överlack. Resultatet syns i slutet på inlägget. Tycker definitivt det blev bättre, men kan inte bestämma mig för vilket överlack som passar bäst!

7 comments

 1. Men sååååå snyggt! Vilket underbart mönster och vilka härliga färger. :-)

  ReplyDelete
 2. Gillar första bilderna riktigt mycket! Har inte orkat sätta mig med marble på väldigt länge men jag är sugen på att testa just denna randiga varianten. Så jäkla läcker:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Va kul att höra att du gillar de "oglittriga" bilderna bättre! Det är ju tidskrävande att marbla och jag skjuter ofta på det ett par dagar för att ha tillräckligt med tid för den frustration som hos mig alltid uppstår :)

   Delete
 3. Så sjukt snyggt! Tänker på flammande eld! Helt lysande gjort. Gillade nog den ickeglittriga versionen bäst :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. En till som gillar den oglittriga! Kul! När jag tittar på bilderna så här ett par dagar senare så kanske jag är böjd att hålla med :)

   Delete
 4. Meh, det där blev ju helt grymt, sådär ser INTE mina försök ut....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Slänger in klämkäcka "övning ger färdighet" för det stämmer verkligen. Köp flaskvatten och välj lack som är nya/inte tjocka så ska du se att det går att få pli på tekniken ;)

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)