31DC2013 Day 23, Inspired by a movie

I like films, maybe I would even go as far as to call myself a movie buff. I like painting my nails too, so one would've thought this was destined to be but it was far from it! I struggled so much with the execution of this that I just want to put it all behind me. 

In The Mood For Love by Wong Kar Wai is not a favourite film of mine, and it was years since I saw it but when I started thinking about films to translate into nail art this is what came to mind. I also knew I wanted to combine this with a skittlette so that I can be part of Nail Art Sunday. I wanted to include a red glittery nail (Chinese colour number one), a Chinese character, perferably with a meaning and something inspired by the fabulous wardrobe of Maggie Cheung, the female lead.

I did find an appropriate character (I think!), the index features stamped BM-225 which is Love. The next two fingers are loosely inspired by a dress from the film, stamped with BM-209 (this is where i struggled). Pinkie is a red sand polish from Essence.Polishes used: Essence Me & My Lover, OPI My Vampire Is Buff, OPI Danke Shiny Red, Essence stampy polish in black and Konad Special polish in red.


På svenska:
Jag gillar verkligen film, och jag gillar verkligen att måla naglarna. Detta borde ju vara den perfekta dagen för mig! Det var det verkligen inte tyvärr, hade sådana problem med att få ihop detta att jag vill bara bli av med inlägget och gå vidare. Jag är nöjd med resultatet, det tog bara alldeles för lång tid att få ihop det.

In The Mood For Love av Wong Kar Wai är inte min favoritfilm men av någon anledning var det den jag kom att tänka på när jag skulle sätta ihop denna manikyr. Jag visste också att jag ville kombinera den med en skittlette för att kunna vara med på Nail Art Sunday. Jag ville ha en röd glittrig nagel (förknippar alltid Kina med rött), ett kinesiskt tecken, helst med en mening som passar filmen samt något som påminner om den fantastiska garderob som Maggie Cheung bär i filmen.

Jag tror jag hittade ett bra tecken, har stämplat BM-225 på pekfingret, om jag hittat rätt ska tecknet betyda kärlek. Sedan kommer de två naglar jag brottades med, inspirerade av en vacker klänning stämplade jag lite till med BM-209 och slutligen ett rött sandlack från Essence.

12 comments

 1. Det blev fantastiskt snyggt och genomtänkt men förstår att det var mycket jobb och tog lång tid.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Det var mest att det inte gick som jag ville som gjorde att det tog mycket tid :)

   Delete
 2. Snyggt och genomarbetat resultat som dessutom så blev det väldigt bra som skittelette. :P

  ReplyDelete
 3. Inte sett filmen men får känslan av elegans när jag tittar på din manikyr. Inte en aning om det är rätt tolkning bara;) Men snyggt är det!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det stämmer faktiskt jättebra! Det är en lågmäld film som är riktigt vacker. Ingenting för en fredagkväll när man söker action men annars funkar den bra :)

   Delete
 4. Riktigt jäkla snyggt! Jag vars favoritfärg är röd älskar verkligen detta! :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)