Indulging in polish

Do you ever feel guilty about buying nail polish? This weekend I've been sort of feeling that way because I spontaneously placed a semi-large order with ILNP. Their multi chrome flakies were just too cool to resist! While at it, a few additional polishes might have found their way into my basket.
Seriously, I wish I didn't feel guilty about it. I just wanna feel happy about having this order to look forward to! I have a steady income and after the bills are paid I am fortunate enough to still have room left. Why shouldn't I buy polish if it makes me happy? I feel hindered by a need to be moderate, that polish is something too superficial and frivolous to spend on when I have more than "enough" already. A feeling like I shouldn't waste my money on polish when there are so many that don't have nearly enough for necessities. Any advice?

It's kind of fitting that the polish I'm wearing today is called Indulgence. Just like with the other OPI DS polishes I've tried it is beautiful and has a wonderful glow. In two coats you get a lovely pink leaning red with lots of golden shimmer. I wanted to combine it with even more gold so on my accent nails I used Nailvinyls and applied a sloppy gradient of My Vampire is Buff and Goldeneye, both from OPI. This is of course my addition to Nail Art Sunday. Last week seemed to have been slow (besed on the InLinkz) so I hope for more nail art this week!

If you're wondering, the flakies I decided on is Rapture, Open Fields, Supernova, Metropolis and Electric Carnival. Polishes used: OPI DS Indulgence, OPI Goldeneye and OPI My Vampire is Buff


På svenska:
Känner du dig någonsin skyldig för att du köper nagellack? Det har jag gjort under helgen efter att ha lagt en semi-spontan ganska stor order hos ILNP. Deras multikroma flakies var helt enkelt för spännande för att motstå!

Seriöst dock, jag önskar att jag inte hade dåligt samvete över det. Varför kan jag inte bara vara glad åt att ha en beställning på ingång! Jag har en stabil inkomst och efter att räkningarna är betalda är jag lyckligt lottad nog att ha utrymme kvar. Varför ska jag inte köpa mer lack om det nu gör mig glad? Jag känner mig hindrad av ett behov av att vara måttfull, att lack är något ytligt och lättsinnigt att spendera sina pengar på när jag redan har mer än "tillräckligt". En känsla att jag inte borde slösa mina pengar på lack när det finns så många som har långt ifrån tillräckligt för att täcka det mest basala. Några råd?

Det är då ganska passande att dagens lack heter Indulgence (som väl typ betyder "ger efter för frestelsen"). Precis som med de andra OPI DS lack jag testar är denna mycket vacker och har fantastisk glöd. På två lager får du en snyggt rosatonad röd nyans med massor av gyllene skimmer. Jag ville kombinera denna med mer guld så det blev en fulgradient över Nailvinyls på accentnaglarna. Självklart är detta mitt bidrag till Nail Art Sunday. Förra veckan tycks ha varit lite seg (utifrån hur få bidrag jag såg i InLinkz) så jag hoppas på fler den här veckan!

Om du är nyfiken på vilka flakies jag beställde så blev det Rapture, Open Fields, Supernova, Metropolis och Electric Carnival.

18 comments

 1. Wow, I just found your blog via Nailpolis!
  There are many amazing nail art designs! Count on me as your new follower!
  xo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Frankie! Thanks for stopping by and giving me a follow :D

   Delete
 2. Jättehärlig nail art! Supersnyggt :)
  Jag känner igen mig i det där med att ha lite dåligt samvete för att köpa lack när jag redan har så många. Men jag tänker lite att så länge det inte går så långt att det går ut över ekonomin så jag inte har pengar till viktiga saker som mat och hyra så är det ingen fara. Om jag väljer att köpa lite lack istället för att t.ex. gå ut och äta eller gå på bio (som ju alla är lika "onödiga" saker) så är det ju mitt eget val och mina egna prioriteringar. Gör det som gör dig glad, vill du ha lacken så tycker jag inte du ska ha dåligt samvete för att du köper dem! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Visst är det svårt att ta ställning mellan vilka "onödiga" saker som känns mest okay, och du har helt rätt i att jag får göra vad jag vill med min inkomst. Får jobba lite med mitt beteende där känns det som. Gissar att när lacken kommer fram så kommer jag inte ha ångest ett dugg :D

   Delete
 3. Jo jag kan känna så tidvis, men sen försöker jag att döva mitt dåliga samvete med att intala mig själv att jag faktiskt inte är någon som lägger pengar på massa annat. Det är mest lack och makeup som jag lägger pengar på.
  Underbar manikyr, med sååå vackra färger. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja men visst är det väl så, och jag har nog inte så extravaganta vanor i övrigt ;)
   Tack så mycket!

   Delete
 4. Hmm vet, känner ofta likadant. Men tröstar mej med att alla kan behöva en hobby för sitt välbefinnande.
  Så urtjusig manikyr du visar idag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hobbys är verkligen underskattade, jag tror vi alla behöver något som distraherar oss från verkligheten ;)
   Tack!

   Delete
 5. Fin manikyr, som vanligt! Spännande att höra vilka ILNP du valde också, själv valde jag att avvakta, jag vet att jag kommer inhandla dom sen, men vet inte vilka..Vill se "riktiga" swatcher först. Tycker inte att du ska ha dåligt samvete för lackinköpen, ska man vara på det viset kan man ju dra ned på det mesta. Varför ha flera par skor, eller varför ens ha mer än 2-3 klädesplagg och varför ta ett glas vin, äta godis, kakor eller bullar och varför ha fina smycken, tavlor, blommor etc. Skillnaden är bara att samhället utåt tycker att det är mer accepterat att samla bokmärken, lägga dyra pengar på sportutrusting etc.. Så länge man har råd, gillar lacken och att man blir glad så tycker jag att det är helt okej. För något år sen frågade min pojkvän efter jag fått hem en leverans på ett 20tal lack; "men nu behöver du väl ändå inte köpa några fler, nu måste du ju ha alla färger?". Tror att han fått inse att så inte är fallet, finns alltid fler lack.. ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack!
   Jag kunde inte låta bli att köpa direkt, trots att jag tycker det är tråkigt att inga oberoende swatcher kommit ut innan släppet. Kunde de inte väntat en vecka med sitt släpp så vi hade kunnat få se lite sådant före? Och du har så rätt i det du skriver, jag har minsann inte dåligt samvete över mina närmare 100 par skor, så varför ska jag ha det för mina lack? Det är lyckligtvis inte någon i min omgivning som har åsikter om mina lackköp, pojkvännen förstår inte riktigt men säger åtminstone inte emot eller ifrågasätter ;) Det är bara jag som har svårt att acceptera det tydligen...

   Delete
 6. I know EXACTLY what you mean about feeling guilty when you treat yourself to a new polish! I figure that as long as you do it in excess, it's never a real problem :-) I also got a few of the new ILNPs - Electric Carnival and Gaia :-D I hope we get to enjoy our new purchases soon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I knew I wasn't the only one! I can't wait til these arrive. Good picks ;)

   Delete
 7. Så länge det inte drabbar någon fattig så köp så många lack du vill. Allt handlar ju om vilket utrymme man har i sin budget. Och om det ryms i budget borde det inte vara tillåtet att ha dåligt samvete även om det är lättare sagt än gjort;)

  Något som inte borde ge dig det minsta ångest är manikyren, hur läcker som helst. Och helt rätt höstfärger, rött och guld!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag vet att jag inte borde ha dåligt samvete över lacken egentligen men så har man dåliga, eller vad man ska kalla det, dagar där det känns väldigt syndigt på något sätt att "slösa" på lack..

   Delete
 8. Oh, vilken otroligt härlig manikyr!! Jag ser fram emot att se de nya lacken som jag också var nära att köpa men jag hade så svårt att bestämma mig vilka jag skulle ha att det inte blev något köp :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ibland är det bäst att avvakta, de första swatcherna är ibland FÖR positiva. Starkt jobbat ;)

   Delete
 9. Galet snyggt! Alltså det är ju ett intresse, klart att man får lägga pengar på sina intressen. Men ja, jag kan väl iofs tycka att min samling är tillräckligt stor och att jag faktiskt inte behöver köpa så mycket mer, men ibland handlar jag såklart ändå...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag håller helt med dig om samlandet. Svårt att hitta en bra balans där!

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)