Stamping with foils

For today's Nail Art Sunday with a Moroccan theme I really wanted to try stamping with foils. I just heard of this technique in Adventures in Stamping and rushed out to buy foils the other day so no matter if it fits or not, today I have a Moroccan golden tile look.
This technique is based on you stamping with a polish that dries a little slower, so that after you stamped on your nail you can press the nail foil on it and it will transfer where the pattern is. It's apparently easiest to do if you have enamel paint rather than nail polish so I used a small hobby jar of that. The result was not perfect in person (the foil did not transfer with a 100 % coverage) but in the pictures it looks spectacular! After I took these images I added normal topcoat and it immediately dulled the effect significantly.

I will definitely experiment with foils more in the future. It was so much fun. First up is a foil friendly top coat I think.Polishes used: KIKO 295, enamel paint and gold foil


På svenska:
För dagens Nail Art Sunday med marockanskt tema ville jag verkligen testa att stämpla med nagelfolie. Jag har precis fått reda på att det är möjligt via facebook gruppen Adventures in Stamping och rusade ut för att köpa nagelfolie samma dag (lyckligtvis finns det på Tiger så man inte behöver vänta i en evighet eller betala särskilt mycket för det). Oavsett om det passar eller inte har jag alltså blingiga guldfolie naglar idag. Gyllene kakel kanske?

Tekniken går ut på att du stämplar med ett lack som torkar lite segare så du kan lägga på folien på nageln direkt efter att du stämplat. Tanken är då att folien ska fastna i stämplingsmönstret. Smart va? Det är tydligen enklast med emaljfärg (står enamel på den burk jag har) så jag körde med en liten hobbyburk som jag hade. Resultatet är inte helt perfekt (folien överfördes inte helt 100-procentigt) men det ser ju verkligen spektakulärt ut på bilderna. Efter att jag fotograferat naglarna så la jag på överlack och genast blev det mycket tråkigare. Jag kommer definitivt experimentera med nagelfolie mer i framtiden och först upp är nog att köpa ett överlack som fungerar med det tror jag.

13 comments

 1. I really like how it looks a bit distressed, even if that wasn't the original intention ;-)

  ReplyDelete
 2. Jättefint! Undrar om det skulle gå att stämpla med nagelfolielim? Då skulle nog folien fästa bättre. Jag har pysslat mycket med folie, men stämpling har jag inte riktigt fastnat för. Kul med en manikyr som förenar båda teknikerna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Vad jag förstår så ska det inte gå att stämpla med nagelfolielim men då jag inte har något eget lim kan jag inte testa... Borde kanske köpa på mig, även om det inte fungerar med stämpling kan det ju vara bra att ha :)

   Delete
 3. Det här var otroligt snyggt!

  ReplyDelete
 4. Supersnyggt! Har själv varit sugen att testa denna teknik länge. Tyvärr finns alla foilrullar i sverige. Vars hittar man emaljfärg? Har inte hört talas som det :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag blev helt klart sugen på att köpa mer folie och experimentera mer. Emaljfärgen hittade jag hos mamma och pappa men tror det finns i hobbybutiker :). Den som används i den "ursprungliga" videon är faktiskt tysk och kommer från märket Revell. Blank svart (32107) ska det vara: http://www.revell.de/produkte/farben-kleber-co/email-color.html
   Sugen på att köpa den då min är minst 10 år gammal, kanske det dubbla och säkert torkat lite/är väl gammal...

   Delete
 5. Galet snyggt och effektfullt!

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)