Red block nails

For Nail Art Sunday this week I wanted to do a simple colour block manicure using two complimenting red shades. My first attempt didn't work out so I removed that post and changed up the manicure a bit. This is my second attempt!
My base is lovely Leading Lady by Essie and the darker areas are created with jelly Skirting the Issue, also by Essie. The contrast between these shades is not to big but I like the effect it created. Since it was impossible to get an okay photo of this look I decided to add some golden borders with a Stripe Rite polish. I really feel much happier about the result after making this adjustment!Polishes used: Essie Leading Lady, Essie Skirting the Issue and Stripe Rite in gold


På svenska:
För Nail Art Sunday den här veckan ville jag fixa en enkel färgblocksmaniktr med två matchande röda lack. Mitt första försök blev inte så bra så jag tog bort det inlägget och ändrade manikyren lite. Det här är alltså mitt andra försök!

Min bas är vackra Leading Lady från Essie och de mörkare ytorna är skapade med jellylacket Skirting the Issue, också från Essie. Kontrasten mellan nyanserna är inte särskilt stor men jag jag gillar stilen på resultatet. Tyvärr gick det inte alls att få bra bilder på denna manikyr. Därför la jag på guldiga kanter på rutorna så de skulle synas lite mer. Spännande nog blev manikyren mycket bättre efter det så jag är glad att jag gick tillbaka och fixade till den!

13 comments

 1. Åh så fint. Älskar Leading Lady, så vacker. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Visst är den läcker? Jag köpte den i somras så det var faktiskt premiär för mig nu :)

   Delete
 2. Nu hann jag inte se första försöket, men antar att det vart rätt ok, det här var inte ok, det var bedårande:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I verkligheten var det okay, på bild var det inte så fint... Och tack så jättemycket :D

   Delete
 3. Wow vad fint! Lacken passar verkligen ihop!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ibland känns det som man får bäst matchningar när man håller sig inom samma märke :)

   Delete
 4. Jag missade också första försöket men detta var ju superläckert! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Det första försöket var inte så mycket att se, jag är nöjd med att jag tog bort det och la upp denna istället..

   Delete
 5. Essie lacken är snygga var för sig och tillsammans är de enastående. Att lägga dit guldlinjer som skiljelinjer var nog ett smart drag, förtydligar hela manikyren.

  ReplyDelete
 6. Det här ser ju hur snyggt som helst ut, läckra färger

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)