Festive Skittle Nail Art

I hope you are having a good last week of December! Be it full of holiday celebrations or just a regular week. I am off from work all week and am currently at our family country house enjoying a white winterland outside and plenty of foods and sweets indoors.
These nails I wore earlier in December when I wanted to wear a mattified and dark polish. The choice fell on OPI Honk If You Love OPI with some glittery accents. The gold nail is created with loose gold flakes but as you can see it looks more like aluminium foil with its textured finish. I used the same flakes over a gel base when I did my mom's nails and that ended up a lot smoother and nicer. You can rub it into the gel sticky layer much more effectively to get a flatter and shinier finish. Moving forward I will primarily use these flakes for sparse sprinkling unless I'm working with gels. Polishes used: OPI Honk If You Love OPI, OPI Diva of Geneva and Barry M Matte Top Coat


På svenska:
Hoppas du har en fin sista vecka i december! Oavsett om det är fullt av firande eller en helt vanlig vecka för dig. Jag är ledig hela veckan och myser just nu i familjens lantställe i Dalarna där det är härligt snöigt ute och fullt av julgodis inne.

Naglarna jag har att visa är från tidigare i december då jag var sugen på mörka och matta naglar. Valet föll på OPI Honk If You Love OPI med lite glittriga accenter. Guldnageln är gjord med samma flakes jag använt mycket nu på senaste. Som synes blev det inte helt jämt och fint när man applicerar flakes över hela nageln, tycker själv det ser lite ut som alumniumfolie... Jag använde samma över ett gellack när jag hjälpte min mamma med sina naglar och det blev mycket snyggare och jämnare. Jag kommer alltså framöver mest använda dessa flakes för när man vill ha bara lite glitter eller vid gel.

5 comments

 1. God fortsättning!
  Väldigt fin julmanikyr <3

  ReplyDelete
 2. Men alltså hjälp så vackra, helt underbart festliga och lyxiga och samtidigt lite edgy med det matta. Detta sparar jag i min mentala inspirationsfolder! Har såna flakes också så det vore absolut kul att göra nåt liknande med dem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Emma! Jag gillar att det också är en enkel manikyr att göra, när man väl har kommit på vilka lack man ska använda :P. Måste erkänna att jag gjorde en liknande i grönt direkt efter jag gjort denna!

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)