Ocean Inspired Nails

On Wednesday it was my 5 year blogoversary! I completely forgot about it which is a shame as 5 years does feel like something to celebrate.
In the past 5 years I've posted a little over 600 posts featuring various nail art. I have also increased my nail polish collection with about 350 bottles of joy. It makes it a bit of a shame that I currently am not even wearing polish...

Luckily I have nail art to show though! This look was done about a month ago and I actually don't remember exactly how it was done. I had seen some video on Instagram which I used as my inspiration but the my manicure ended up far from the original. It reminds me more of a fan brush or even dry brush manicure and I think it would've been faster to create it like that honestly. I really like the style though, it makes me want to go on a beach holiday!Polishes used: Misa Blueberry Blast, KIKO 295, OPI My Pal Joey, Color Club Over the Moon and Orly Sweet Peacock


På svenska:
I onsdags var det visst min bloggfödelsedag, 5 år fyllde May Contain Traces of Polish/Kan innehålla spår av lack. Jag glömde förstås helt bort det men 5 år är ändå något av en milstolpe! Under de gångna 5 åren har jag publicerat något över 600 inlägg med varierande nagelkonst. Jag har också ökat på min samling lack rätt rejält, sådär 350 flaskor har tillkommit sedan våren 2013 (och då räknar jag inte med lack jag köpt och därefter sålt). Därför känns det lite dumt att jag inte ens bär någon manikyr just nu. Brukar bli så på söndagar för mig, jag tar bort lack någon gång under helgen och sen blir det inget nytt förrän söndagkväll.

Lyckligtvis är jag förberedd med en manikyr från arkivet. Den här är cirka en månad gammal vilket är gammalt nog för att jag ska lyckas glömma bort exakt hur jag gjorde den... Inspirationen kommer från en video på Instagram men mitt resultat är långt från förlagan och i efterhand tror jag att jag kunnat få till samma stil enklare och snabbare med hjälp av en solfjäderspensel eller kanske dry brush technique. Dock så gillar jag verkligen stilen och enkelheten, jag får lust att boka en solresa för en garanterad vecka med poolhäng i sommar!

3 comments

 1. Grattis på bloggfödelsedagen :)
  Nu blir jag nyfiken på hur du gjorde! Jag trodde du använde dig av solfjäderpenseln eller drybrush tekniken :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha :) Var tvungen att titta igenom lite gamla skärmdumpar från mobilen men hittade rätt inlägg tillslut, är från Marine loves polish, finns en video här: http://marinelovespolish.blogspot.se/2018/01/easy-dry-marble-pantone-2018.html

   Delete
 2. Det blev jättesnyggt! Jag undrade också över tekniken men jag ser att du redan har länkat:)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)