Bird Silhouette Nails

Silhouette nail art! The theme for Nail Art Sunday this week was too good to pass on. 
Like I mentioned some posts ago I'm spending July away from home with very limited nail supplies. For instance, I don't have my stamping tools and doesn't silhouettes just scream stamping? I have lots of plates that would be perfect but they will have to wait til another time. Instead I made an emergency visit to a local crafts store where I got thin brushes as well as black acrylic paint and set to work. I used this image as my inspiration.

I'm very happy with how these turned out! My first idea was to draw a silhouette of a person but that was beyond my skill, it just looked like a witch ^-^. 

Freehanding nail art always reminds me of arts class in school, I was not the most talented at it and struggled when looking at what others could do so effortlessly. Were you good at arts in school? There ought to be a correlation between those that freehand their nails perfectly and those that could draw a cute horse that didn't look like a hippo in school.Polishes used: Julie G Gelato In Venice, Wet n Wild no name teal colour and black acrylic paint.


På svenska:
Siluettnaglar! Temat för veckans Nail Art Sunday var för bra för att motstå. Som jag nämnt tidigare spenderar jag juli på annan ort och jag har inte med mig särksilt mycket nail art grejor. Stämplingskitet till exempel, det fick stanna hemma och siluetter är ju som gjorda för stämpling! Jag har massa plattor som hade passat perfekt för temat men istället fick det bli ett nödbesök till en lokal konsthandel där jag köpte mig ett par tunna penslar och en burk svart akrylfärg. Min inspiration var denna bild.

Jag är väldigt nöjd med hur dessa blev! Min första idé var att rita en person i siluett men det var helt bortom min förmåga, såg mest ut som en häxa med utskjutande haka och näsa ^-^.

Att måla på fri hand påminner mig alltid (särskilt när det går dåligt) om bild i skolan. Jag var inte jätteduktig och hade en del problem med ritandet till skillnad från en del andra talanger. Var du duktig på att måla i skolan? Misstänker att det måste finnas någon korrelation mellan de som kan måla naglarna med frihandsmönster helt perfekt och de som i skolan kunde rita en söt häst som inte alls såg ut som en flodhäst.

22 comments

 1. oj så fint! riktigt fina fåglar, fick du bra betyg i bild i skolan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. jag fick bra betyg endast pga en sak jag målade och det var ett självporträtt som tog mig 20 min medan andra hade suttit flera lektioner. resten av tiden gjorde jag inte så mycket..

   Delete
  2. Tack snälla! Jag hade medelmåttigt betyg, ingen riktig talang men jag försökte iaf ;)

   Delete
 2. Sweetheart you don't need stamping plates!! I love this manicure it's absolutly beautiful :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blushing! What a great compliment! Thanks a lot!

   Delete
 3. Det här är underbart vackert! MVG från mig! (El vad de nu får i betyg nuförtiden ;) A kanske? På min tid fick man 5 ;))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! När jag gick i skolan var det MVG som man strävade efter, nådde aldrig ända fram i bild dock :)

   Delete
 4. Wow vilka perfekta och vackra fåglar :) gillar verkligen denna nail art

  ReplyDelete
 5. Verkligen superfint! Själv har jag då aldrig varit bra på att rita och var inte så förtjust i att ha bild i skolan... och då blir mina försök till att frihanda på naglarna därefter ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag tyckte bild var sådär, troligen för jag var typ sådär på det också! Men jag har på något sätt blivit lite bättre på frihandsmålning på naglarna trots allt :)

   Delete
 6. Awesome manicure! It crossed my mind to do a stamping nail art with acrylic paint instead of nail polish so the TC wouldn't smudge the design, but I saw some tutorials on youtube that really discouraged me. Everything looked so messy and uneven. So it really work that well? What did you use to clean stamping plate between every nail and eventual mistakes? Water?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! This is actually not stamped, I used acrylic paint to draw this with a thin brush. From what I've heard it doesn't work too well to stamp with acrylic paint.

   Delete
  2. And many top coats don't smear if you use a light touch! I've never had problems with Seche Vite for instance.

   Delete
  3. I obviously got something wrong, sorry! But if that is freehand, woman you rock! :) I don't use Seche but I try wiht light touch but there's always at least one nail that screws everything. :)

   Delete
  4. Thank you for that :D There are multiple tests/comparisons of top coats you could check out. I know some are worse when it comes to smearing that others! This is an oldie but goodie for instance: http://www.topcoatit.com/2012/01/battle-of-the-top-coats/

   Delete
 7. Suveränt snyggt! Kikade på originalbilden och du har verkligen lyckats med att föra över motivet till naglarna.
  Får nog säga att jag var ganska duktig i skolan, valde ju tom gymnasielinje efter det. (Läste konst och form). Numera är det sällan jag tecknar eller målar något förutom på naglarna då och det blir sällan så bra som jag hade tänkt mig;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Det är ju en helt annan kanvas/tavla med naglarna så det gäller ju att man inte gillar att vara för yvig i sitt skapande ;)

   Delete
 8. Superfina naglar! Riktigt snyggt frihandat!

  När jag gick i skolan var jag aldrig speciellt bra på att måla/teckna; väldigt medelmåttig. Jag tror fortfarande inte jag kan rita en häst! Fast av någon anledning har det alltid varit mycket lättare för mig att måla på naglarna; har lyckats åstadkomma både människor, renar m.m. som jag aldrig tror jag skulle kunna måla på ett papper. Tror helt enkelt det är mycket lättare att måla på liten yta, då ser man ju inte alla detaljer som kan bli fel så väl ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack snälla! Det kanske är enklare med naglarn på ett sätt, jag var också medelmåttig i skolan, samtidigt har jag ofta haft problem med att jag blir darrig när jag ska måla detaljerat på naglarna. Det problemet hade jag aldrig i skolan. Hoppas dock att jag lyckats jobba bort det värsta av darrigheten nu :)

   Delete
 9. These are fantastic!!! You are too hard on yourself. :)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)