Bubbly stripes

Late post from me today. The football world cup is making me to change my priorities some and yesterday watching games won over scheduling something for today.

This nail art was done after I wore Zoya Mieko for a day. I loved Mieko's gold shimmer and wanted to combine it with some more gold. I wanted to do something other than stamping (which I feel like I reach for too often) and decided to use my dotting tools. A row of gold dots close to the cuticles followed by a row of Mieko dots just above it and so forth lead to this bubbly look.

Aren't dotting tools the best? They barely cost a thing and can be used to create so many different looks! Most don't even require perfectly a steady hand. I think it's probably my favourite nail art tool. Curious to find out what's your favourite tool?Polishes used: Zoya Mieko and Barry M Gold Foil


På svenska:
Sent inlägg från mig idag. Fotbolls-VM gör att jag ändrar mina prioriteringar en del och igår vann att se på match över att schedulera inlägg.

Denna nail art kom till efter att jag burit Zoya Mieko en dag. Jag gillade verkligen Miekos guldskimmer och ville accentuera den med ännu mer guld. Det känns som jag alltid väljer stämpling i det läget så jag försöker bryta den trenden och välja något annat. Istället blev det dotting tools. En rad med guldfärgade prickar nära nagelbandet följdes av en rad med Miekoprickar precis ovanför och så vidare. Tillslut hade jag den här bubbliga manikyren.

Jag måste säga att jag älskar dotting tools. De kostar nästan ingenting och kan användas för att skapa så många olika stilar. De flesta kräver inte ens en helt stadig hand. Jag tror nog det är mitt favoritverktyg för nail arts. Av nyfikenhet undrar jag vilket som är ditt?

4 comments

 1. Oh, riktigt fint! Jag gillar att all nail art du gör ser så underbart perfekt ut! Varje dot ser ju exakt lika stor ut! :D I "verktyg" så använder ju jag en hel del fine liners, dock inte en pensel jag tvättar utan fine liner lack, så vet inte om det gills. Annars är ju dotting-toolet flitigt använt, både för prickar och att plocka upp rhinestones med. Tänker dock bli bättre på stämpling känner jag ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack, vilken komplimang! Jag ser ofta själv massa brister men inser att man granskar sig själv mycket mer kritiskt än andra. Denna stil är nog mer förlåtande än man tror, de är definitivt inte perfekt jämstora i exakta rader, men det är gott nog för att se bra ut :)
   Varför skulle stripers inte räknas? Jag är alltid mest imponerad av dem som jobbar med pensel/på fri hand. Stämpling är nog min andra favorit, men det är lätt att fastna i det känner jag, när man väl kommit över tröskeln är det båda snabbt och smidigt och man blir lat och orkar inte med andra tekniker. Sen är det ju med plattor som med lack, man vill alltid köpa fler vilket är roligt men kan också bli lite jobbigt. Vill helst inte göra materialsport av mina hobbys :)

   Delete
 2. Sååå vackra färger och mönster. Superfint verkligen. :-)

  ReplyDelete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)