31 Day Challenge 2014: Day 13, Animal Print

Thank you for all the kind words about my striping tape look yesterday! I'm glad you liked it as much as I did ^-^. Sadly the lasting power of the accent was quite poor so I'm not sure I'd recommend the style! Today I'm attempting miniature leopard spots which I've seen on Tips and Topcoats a number of times.
Animal prints is not my favourite but the mini leopard is really cute! Of course it takes a little more time than the regular leopard print but it is still a flexible technique were smaller errors are easily disguised. I just painted these randomly but should probably have used tip guides to keep my half-moons a little more regular.

My base is two coats of OPI DS Reflection. The print is painted with a thin brush rather than a dotting tool to keep the size down.Polishes used: OPI DS Reflection, OPI  My Vampire is Buff and OPI Russian Navy

This is my animal print look from last year.


På svenska:
Tack för alla snälla ord om min striping tape manikyr igår! Jag är glad att inte bara jag gillade den. Tyvärr var hållbarheten på accenten inte så värst god så jag vet inte om jag vill rekommendera den. Idag är det djuriskt i alla fall och jag testar mini-leopardprickar som jag sett hos Tips and Topcoats massor av gånger.

Generellt är jag inget stort fan av djurmönstrat men denna mini-stil gillar jag. Det tar förstås lite mer tid än den vanliga men det är fortfarande mycket flexibelt och småfel är enkla att dölja. Jag målade dessa lite slumpmässigt men borde kanske använt tejp för att markera halvmånen så den blev mer jämn...

Basen är två lager av OPI DS Reflection. Jag har gjort mönstret med pensel hellre än dotting tool för att få det så litet jag bara kan.

Så här såg min djuriska manikyr ut förra året.

6 comments

 1. Väldigt snyggt och faktiskt första gången jag ser så små leopardfläckar :D Gillar placeringen också. Känner mig genast sugen på att göra något liknande.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag har sett det flera gånger hos Tips and Topcoat men ingen annanstans! Känns som man kan variera stilen mycket så vore jättekul att se din tolkning :)

   Delete
 2. Oh så snyggt, såg pilligt ut men resultatet blev ju superfint!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det var faktiskt inte så farligt, det svåra var bara att hålla halvmåneformen!

   Delete

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)