31 Day Challenge 2014: Day 1, Red nails

Let's get ready to rumble! (You have to imaging this being called by boxing announcer Micheal Buffer.)
To kick off the 31 Day Challenge, and the coloured themes, I have a red jelly sandwich. Somehow I just knew that I wanted my red day to be an ultra glossy affair and when I found Emily de Molly Scarlet's Red in my stash I knew it was the perfect match to my red jelly base, L'Oreal Jolly Lolly.

This is a manicure of many layers, I'm wearing 5 coats of Jolly Lolly, which still shows visible nail line, then two dabbed coats to create a glitter gradient using Scarlet's Red followed by 2 coats of Glitter food topcoat and finally two coats of Seche Vite. The result is exactly what I had in mind! Apart from the shrinking that just had to take place. I took these photos Sunday night and by Monday morning it looked like I had severe tip wear.
Polishes used: L'Oreal Jolly Lolly and Emily de Molly Scarlet's Red

This is what my red day looked like last year.


På svenska:
Let's get ready to rumble! (Föreställ dig rösten hos den där ikoniska boxningspresentatören, Michael Buffer:)

För att kicka igång den stora 31-dagars utmaningen, och den färgkodade veckan, har jag en röd jellymacka. Jag visste direkt att jag ville ha min röda dag uber-glossig och när jag grävde fram Emily de Molly Scarlet's Red i Helmer kände jag att den var som gjord för att kombineras med min röda jellybas, L'Oreal Jolly Lolly.

Denna manikyr är verkligen rik på lager, jag har 5 lager av Jolly Lolly, och då finns det fortfarande viss genomskinlighet kvar, och sedan två lager av Scarlet's Red för att skapa glittergradienten. Därpå följer två lager av Glitter food och så två lager med Seche Vite. Resultatet är precis vad jag tänkt mig! Förutom då att den krympte förstås. Jag fotade manikyren söndag kväll och måndag morgon såg det ut som jag hade massa tipwear.

Så här såg min röda dag ut förra året.

10 comments

I really appreciate all comments and feedback received. If you feel like it, do leave a comment :)